KFC Linda Olen vs Blauwvoet Oevel - Eindstand 2-3

Een succesvol matchdiner met 70 eters, een rasechte derby tegen de buren uit Oevel, veel supporters op de been en een gezond sportieve sfeer tussen de supporters. Ingrediënten om er een mooie zondag van te maken.

Na 4 minuten zetten we een goeie combinatie op, via Marijnissen, Vorsselmans en Vandeweghe zet Andries Baeten op weg, Baeten kan voorzetten maar de keeper bokst de bal weg. Een minuut later is Motia bedrijvig, maar Marijnissen komt net te kort om de voorzet af te werken. Na 10 minuten kan Mortiers voorzetten maar de bal wordt net weggekopt voor Motia. Een minuut later wordt Motia goed gelanceerd, maar zijn schot gaat naast. Kort voor het kwartier is Oevel gevaarlijk, na een vlotte combinatie werken we de bal weg in corner. Spiessens werkt de corner goed weg, en de bal gaat snel diep naar Motia, maar de keeper van Oevel komt gepast tussen. Hij trapt direct de diepe bal, waarop wij een vrije trap tegen krijgen net buiten de 16. Vervaeren weet de gevaarlijke vrije trap gelukkig uit doel weg te duwen. Oevel is dan enkele minuten bedrijvig en zet wat druk, maar meer dan een corner halen ze er niet uit. Vanaf minuut 20 zijn wij aan het woord, eerst kan Baeten doorzetten vanuit het middenveld, maar zijn laatste pas mist de precisie. Van Den Vonder geeft een diepe bal naar Andries, maar deze kan enkel een corner afdwingen met zijn schot. Baeten speelt daarna een heerlijke crossbal op Andries, deze neemt de bal perfect mee en snijdt naar binnen, maar Motia is net te laat op de voorzet. Enkele minuten later wordt Baeten goed aangespeeld in de diepte, maar zijn schot wordt door de keeper van Oevel met de voeten gepareerd. Mortiers en Andries kunnen ook beiden hun kans nog gaan, maar beider schot is niet in het kader. Daar sluipt het gevaar weer, want wij krijgen de bal niet weg voor onze 16, de bal komt bij Dams die door een bos van benen trapt, de bal wijkt nog af en gaat zo in de hoek binnen, 0-1. Hoofd niet laten zakken, maar een minuut later begaan we een overbodige fout, de vrije trap wordt perfect in het pak naar de tweede paal getrapt, en daar is Dams opnieuw bij de pinken om in het gefrommel de 0-2 te scoren. Heel zure achterstand gezien het spelbeeld tot dan. De score blijft echter niet lang staan, want in minuut 37 speelt Baeten door op Motia, deze twijfelt niet en trapt de bal tegen de netten, 1-2. Met nog vijf minuten op de klok is Baeten nog eens aan het woord met een schot, maar de bal gaat naast.

Uit de kleedkamers gekomen moeten we zien dat na 4 minuten jammer genoeg niemand gevolgd is op de voorzet van Baeten die voorlangs gaat. 2 minuten later krijgt Andries de bal diep aangespeeld door Spiessens, hij tikt slim door naar Mortiers die kan trappen, maar het schot wordt in hoekschop afgeblokt. Na 7 minuten is het dan toch prijs. Spiessens onderschept de actie van Oevel, speelt direct in op Baeten, hij speelt op zijn beurt Mortiers aan, en deze bedankt voor zijn eerste basisplaats met de gelijkmaker, 2-2. We houden de druk aan en het spelbeeld onder controle, Motia ziet zijn voorzet voorbij de tweede paal gaan, Baeten en Andries zetten een snelle 1-2 op, waarop Andries zijn schot via de deklat ziet over gaan. Motia zet opnieuw stevig door, maar zijn schot gaat via de keeper over. De actie erna is zijn schot jammer genoeg niet stevig genoeg om een gevaar te betekenen. Marijnissen en Mortiers spelen elkaar goed vrij, de bal gaat naar Motia, maar zijn controle is niet goed, en de bal is te ver van de voet. Oevel komt op het half uur opzetten, eerst kan Vervaeren de diepe bal zonder problemen oprapen, daarna komt er een schot van net buiten de 16, maar dit gaat gelukkig over. Motia legt daarna de bal perfect terug tot bij Andries, maar zijn schot gaat jammer genoeg onbegrijpelijk over. Oevel steekt nog eens de neus aan het raam, maar de voorzet gaat voorlangs. Motia speelt in minuut 37 goed in op Baeten op links, de voorzet gaat naar de tweede paal en wordt in corner gewerkt. Vorsselmans weet Marijnissen breed aan te spelen, deze kapt zich vrij en zet voor, jammer genoeg zonder gevolg. Vorsselmans krijgt de bal daarna afgelegd door Hendrickx, en probeert via schot, maar het mist kracht. De keeper van Oevel trapt daarna uit, onze verdediging aarzelt een fractie te lang, Peetermans kan doorgaan en met een onhoudbaar schot de zeer gevleide 2-3 voorsprong op het bord trappen. Vandeweghe blokt nog een schot van Oevel gepast af, in de 90e minuut legt Baeten nog terug op Vorsselmans maar zijn schot gaat jammer genoeg naast. Na 96 minuten speeltijd blaast de scheidsrechter voor de laatste maal, en zo kan Oevel de 3 punten mee nemen... Het moet gezegd, opnieuw een pijnlijke nederlaag, iedereen weet volgens de ongeschreven wet van de voetbal, spelbeeld moet omgezet worden in doelpunten, anders kan je niet winnen.

Een succesvol matchdiner met 70 eters, een rasechte derby tegen de buren uit Oevel, veel supporters op de been en een gezond sportieve sfeer tussen de supporters. Ingrediënten die er een mooie zondag konden van maken, maar de taart miste duidelijk de kers...

Volgend weekend staat de wedstrijd gepland op zaterdagavond. We spelen dan op verplaatsing op KFC Mol, wedstrijd start om 19u30. Een aartsmoeilijke verplaatsing, waar een kernachtige reactie zal moeten gegeven worden!

foto's: @alineverhoeven

#supportersoppost 

Doelpunten

34' Dams 0-1, 35' Dams 0-2, 37' Motia 1-2 (Baeten), 52' Mortiers 2-2 (Baeten), 86' Peetermans 2-3

Kaarten

Team
KFC Linda Olen

/

/
Blauwvoet Oevel

Van Doninck

/

Wissels Linda

minuut
87' Schuermans Motia