KSK Oosthoven vs KFC Linda Olen - Eindstand 3-3

Na de driepunter vorige week op VC Herentals was het aan ons eerste elftal om die zege te bevestigen. De uitwedstrijd naar Oosthoven moest daarom van bij het begin met de juiste focus en inzet aangepakt worden.

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd was die boodschap duidelijk goed binnen gekomen bij onze leeuwen. Na 4 minuten kan Baeten met een perfecte diepe pass Van Vlerken lanceren. Deze zet voor naar Schuermans, maar een verdediger van Oosthoven steekt er zijn been nog tussen, de bal gaat in hoekschop. Na 6 minuten onderschept Baeten de bal in het middenveld, hij speelt snel op Schuermans die op zijn beurt direct aflegt op Andries. Andries twijfelt niet en trapt met links de 0-1 heerlijk in de haak binnen! Oosthoven zet voor het kwartier twee keer op naar ons doel, Van Den Vonder staat paraat en werkt in corner, en het schot bij de tweede actie gaat over. Marijnissen krijgt de bal in de voeten gekopt door Van Den Vonder, hij speelt goed diep in op Baeten die op zijn beurt een actie maakt en schiet, maar het schot gaat over. Baeten trapt na 20 minuten de bal uit vrijschop naar de tweede paal, maar de kopbal gaat in corner. Andries kan schieten na combinatie met Van Den Vonder maar opnieuw corner. We spelen meerdere kansen bij elkaar, maar ofwel ligt de keeper er tussen, of wordt de bal door verdedigers in hoekschop gewerkt. Spiessens kan koppen op hoekschop maar de bal gaat voorlangs. Vlak voor het half uur is Oosthoven gevaarlijk met een snelle combinatie, de bal wordt teruggelegd naar de kapitein die fraai trapt, Vervaeren ziet de bal naast zijn doel gaan. 2 minuten later zijn ze opnieuw gevaarlijk aan onze 16, gelukkig kan Vorsselmans het schot wegkoppen. In minuut 38 moet Vervaeren zijn beste détente uithalen op een kopbal van Oosthoven en tikt hij de bal over het kader. Met nog 5 minuten in de eerste helft is Van Vlerken listig gevolgd op een terugspeelbal van Oosthoven, maar de keeper is alert genoeg om eerst bij de bal te zijn en weg te trappen voor de voeten van Van Vlerken. Op slag van rust komen we nog goed weg, wanneer Oosthoven opnieuw fraai combineert en voorzet, maar de kopbal gaat gelukkig over.

Het zal belangrijk zijn de voorsprong te verdedigen, en gezien het spelbeeld zelfs best zo snel mogelijk verdubbelen. Na 2 minuten in de tweede helft wordt Van Vlerken goed aangespeeld door Baeten, maar de keeper zweeft fraai naar het schot van Van Vlerken en bokst de bal uit zijn doel. Vandeweghe krijgt de bal perfect doorgekopt door Schuermans maar de verdediging van Oosthoven is goed gevolgd en trapt de bal weg. Na 5 minuten lijden we jammerlijk balverlies door foutief terugspelen van Vorsselmans na een scheidsrechterbal, de spits van Oosthoven is alerter en tikt de gelijkmaker voorbij Vervaeren, 1-1. Nauwelijks 3 minuten later is de spits opnieuw op de afspraak, Oosthoven speelt een diepe bal, wij maken appel voor buitenspel maar het spel gaat door, en de 2-1 wordt opnieuw door Jansen binnen gelegd. Op het kwartier zet Van Vlerken een actie op poten op rechts, hij speelt diep naar Baeten, de bal wordt terug afgelegd naar Andries die niet had mogen twijfelen en in 1 tijd trappen, maar Oosthoven werkt zo de bal weg. Marijnissen kopt een gevaarlijk vallende voorzet van Oosthoven weg. Na 20 minuten geeft Baeten de perfecte voorzet naar Schuermans aan de eerste paal, deze tikt de bal fraai binnen maar de keeper zweeft zich opnieuw in de baan van de bal, en zo blijft het achtervolgen. Het gaat van kwaad naar erger wanneer Oosthoven een (onterechte) hoekschop krijgt, de kopbal die eruit volgt gaat jammer genoeg via de tweede paal binnen, opnieuw Jansen tekent voor de 3-1. De Brouwer, die zijn rentree maakte, gaat op links zijn kans, en schiet overhoeks, maar de keeper klemt de bal. Met nog 10 minuten op de klok moeten onze leeuwen nog steeds volle bak ervoor gaan, om hier alsnog een punt uit de brand te slepen. Baeten zet voor vanop de flank, en de bal gaat op de stip na handspel van een verdediger bij Oosthoven. Spiessens is onwrikbaar in zo'n momenten, en trapt de aansluitingstreffer voorbij de keeper van Oosthoven, 3-2. We hebben nog 5 minuten in de officiële speeltijd, en Marijnissen zit er goed tussen op een aanval van Oosthoven, hij speelt Baeten aan die op zijn beurt voorzet naar Schuermans, maar diens kopbal wordt nog van de lijn weggehaald door de goed tussengekomen verdediger. Oosthoven weet nog een gevaarlijke tegenaanval bijeen te voetballen, maar gelukkig weten we de kans in corner weg te werken. De extratime is ondertussen aangebroken, Van Vlerken kan met zijn voorzet nog een hoekschop afdwingen. Marijnissen trapt deze en Spiessens staat op de juiste plaats en zet zijn visier met zijn rechtervoet op scherp om de gelijkmaker tegen de netten te trappen, 3-3. Al bij al een punt gehaald, maar iedereen zal zich wel bewust zijn dat we hier met de 3 punten naar huis moesten gaan. Er is een wet in voetbal, die zegt dat het na elke match opnieuw van nul beginnen is, en het de dag na de wedstrijd terug vooruit kijken is om voor te bereiden op de volgende wedstrijd!

Deze volgende wedstrijd is de thuiswedstrijd tegen KSK Kasterlee. Deze wedstrijd wordt voorafgegaan door een heerlijk matchdiner!! Schrijf je zeker op tijd in om de wedstrijd in dit overheerlijke kader aan te vangen!! - https://www.kfclindaolen.be/matchdiner

foto's: @alineverhoeven

#supportersoppost 

Doelpunten

6' Andries 0-1 (Schuermans), 50' 53' en 68' Jansen 1-1 2-1 3-1, 81' en 90' Spiessens 3-2 (pen) en 3-3 (Marijnissen)

Kaarten

Team
KFC Linda Olen

/

/
KSK Oosthoven

Claes
Brys
Jansen

/

Wissels Linda

minuut
55' de Brouwer Hendrickx
79' Motia Andries