VC Herentals vs KFC Linda Olen - Eindstand 1-2

Onze eerste uitwedstrijd van het seizoen was er een naar de buren bij VC Herentals. Enkele bestuursleden schoven voor de wedstrijd aan tafel voor de lekkere restaurantdag, verzorgd door De Bourgondiër, het was verschroeiend warm, en er waren twee ploegen die voluit de strijd wilden aangaan om de drie punten te halen.

Het was voor spelers en staff geen optie om de schaduw op te zoeken, het veld én de dugouts zaten volop ondergedompeld in de hitte van de zon. Het was dan ook zweten, zelfs al deed je helemaal geen inspanningen. Na 3 minuten is Andries aan de bal, hij kan doorgaan, zijn schot wordt geblokt en in de rebound is Van Vlerken op de afspraak om de 0-1 binnen te leggen. Van een gevleide start gesproken. Na 7 minuten kan Andries fraai voorzetten, Schuermans is goed gevolgd maar kan de bal in 2 pogingen niet voorbij de keeper van VC krijgen. Kort voor het kwartier is VC aan het schot, maar Vervaeren kan de bal klemmen. Na de noodzakelijke drankpauze in de eerste helft zijn we direct in de aanval via Van Vlerken, hij speelt zich met een dribbel knap vrij maar zijn schot gaat voorlangs. Enkele minuten later is de rechterflank van VC met een knappe versnelling goed opgesteld, hij zet fraai voor en kapitein Vanlommel tikt de gelijkmaker binnen, 1-1. In het laatste deel van de eerste helft komt het gevaar vooral van VC met enkele schoten, die gelukkig voor ons niet in het kader gaan, of onze Vervaeren zit er goed tussen.

In de tweede helft komen we ook goed weg, wanneer de 2-1 van VC wordt afgekeurd door buitenspel. Na 10 minuten gaat Van Vlerken nog eens zijn kans, maar de tweede dribbel is de actie te veel, en verliest hij jammer genoeg de bal. Na 15 minuten komt er een goede combinatie op rechts, Baeten wordt aangespeeld en zet door, maar zijn voorzet gaat in corner. Uit die corner krijgen we tot drie maal toe kans om te scoren, maar elk schot wordt telkens afgeblokt. Enkele minuten later kan Andries op links doorgaan, hij legt terug op Hendrickx die trapt, maar het schot wordt in hoekschop afgeblokt. Na 20 minuten in de tweede helft gaat Van Vlerken op pad, hij wordt echter foutief afgestopt net binnen de 16, en de scheidsrechter twijfelt niet, de bal gaat op de stip. Onze kapitein twijfelt ook niet, Spiessens knalt de 1-2 tegen de netten. Vervaeren is enkele minuten later op de afspraak op een schot van VC. Met nog een kwartier op de klok kan Schuermans aan de overkant een snelle actie uit zijn voeten toveren, maar hij wordt correct getackeld.

Met nog 5 minuten op de klok trapt Vervaeren ver uit tot bij Costa, deze kopt terug op Motia die aflegt voor Costa, maar zijn schot gaat over. In de laatste minuut wordt het nog even heet voor ons doel, maar de voorzet wordt gelukkig naast gekopt. Met het laatste fluitsignaal is deze zege een feit!!

Met de drie punten op zak gaan we de volgende verplaatsing tegemoet, deze keer naar Oosthoven. 

We geven ook nog mee dat op zondag 24/09 we thuis KSK Kasterlee ontvangen, de wedstrijd wordt voorafgegaan door een heerlijk matchdiner!! Schrijf je zeker op tijd in om de wedstrijd in dit overheerlijke kader aan te vangen!! - https://www.kfclindaolen.be/matchdiner

#supportersoppost 

Doelpunten

3'' Van Vlerken 0-1, 25' Vanlommel 1-1, 66' Spiessens 1-2 (pen)  

Kaarten

Team
KFC Linda Olen

Motia

/
VC Herentals

Lauwers (T1)

/

Wissels Linda

minuut
67' Motia Van Vlerken
77' Costa Schuermans