K Verbroedering Balen vs KFC Linda Olen - Eindstand 0-0

Voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie mochten we dankzij goede planning van de bond onze wedstrijd op zaterdagavond afwerken op Balen.

Verbroedering Balen had zich in de eerste periode al verzekerd van een ticket voor de eindronde, maar voor ons was het afhankelijk van de andere resultaten en mogelijks dan ook ons eigen resultaat of we dat ticket ook zouden bemachtigen. Coach Vloemans moest enkele basisspelers missen door blessures, maar had zich met zijn selectie verzekerd om evenveel gretigheid tussen de lijnen te brengen en de wisselspelers waren even paraat.

Onze (s)pionnen waren ook in Oevel aanwezig om het resultaat van die wedstrijd op te volgen. Onze wedstrijd op Balen dan. Veel goede wil bij onze leeuwen, bij vlagen een vlot combinerend Balen, veel supporters van beide partijen, een fris lentezonnetje, alle ingrediënten waren aanwezig om er een toffe voetbalavond van te maken. Na 10 minuten is Andries aan schot, maar de keeper bokst de bal weg. Op het kwartier gaat Spiessens zijn kans met een schot uit de tweede lijn maar het gaat naast. De actie erna is Brent Hendrickx goed doorgezet, hij legt de bal af, maar de verdediger zit er tussen, bal wordt terug afgelegd naar Marijnissen die trapt maar de keeper kan nog in hoekschop duwen. Balen komt daarop ook opzetten, maar Raeymaekers werkt de scherpe voorzet weg. Na 20 minuten gaat nummer 10 van Balen zijn kans, maar het schot gaat hoog over. In het laatste kwartier zijn er nog enkele pogingen via Van Looy, Andries en de Brouwer, Balen is ook nog twee keer aan onze 16 geweest, maar de voorzet werd weggewerkt en onze goalie Vervaeren zat er goed tussen op de laatste poging.

In de rust voerde trainer Vloemans drie wissels door, Spaepen kwam in de goal voor Vervaeren, Peeters mocht voor Raeymaekers wisselen en Verswijvel kwam in de plaats van Marijnissen. Na 5 minuten is Andries voor het eerst gevaarlijk met een kopbal op voorzet van de Brouwer, maar de kans miste kracht om de keeper te bedreigen. Balen komt ook nog opzetten, maar Van Looy staat op de juiste plaats om de scherpe voorzet af te blokken. Direct daarna kopt dezelfde VAn Looy de volgende voorzet ook weg uit de gevarenzone. Op het kwartier is Spaepen alert op een verre bal van Balen en komt hij gepast uit om de spits van Balen af te stoppen. Trainer Vloemans gebruikt zijn vierde wissel, en brengt Vivijs in voor Spiessens. Op het half uur kon Spaepen bijna een assist op zijn naam noteren, hij stopt een vrije trap in 2 keer, en met een snelle verre uittrap zet hij Brent Hendrickx op weg naar de voorsprong maar zijn schot stuit op de keeper van Balen. Met nog een kleine tien minuten te gaan lijkt het gevaarlijk te worden voor ons, wanneer Peeters naar zijn bil grijpt, en er geen wisselspelers meer zijn. De verzorger kan hem echter oplappen zodat hij de wedstrijd toch enigszins kan uitspelen. In de laatste minuten komt Balen nog twee keer opzetten, maar zonder gevolg gelukkig. De goed fluitende scheidsrechter blaast het laatste signaal, en gezien Ravels verloren had op Oevel, waren we ondertussen zeker van het ticket voor de eindronde. Op zondag bleek dan Ezaart het onderspit te moeten delven tegen de buren van KFC Mol, en zo springen we met gelijke punten maar een wedstrijd meer gewonnen nog over Ezaart naar de derde plaats in de eindrangschikking, knap resultaat van een sterk seizoen van onze leeuwen!!

Dinsdagavond 2 mei gaat de loting door voor de eindronde. De eerste wedstrijd gaat normaal door op zondag 7 mei. Hou onze facebook en website in de gaten als we hier meer nieuws over hebben.

#supportersoppost 

Doelpunten

enige wedstrijd dit seizoen zonder doelpunten

Kaarten

Team
KFC Linda Olen

Hendrickx Jef
Raeymaekers Wout

/
Balen

Paesen D.

/

Wissels Linda

minuut
45' Spaepen Vervaeren
45' Peeters Raeymaekers
45' Verswijvel Marijnissen
63' Vivijs Spiessens