KFC Linda Olen vs KSKS Herentals - Eindstand 1-2

Na de 12 op 12 kwamen de buren van KSKS Herentals op bezoek. Zij staan momenteel in de rangschikking in de gevarenzone, en dan moet je als tweede in de rangschikking op je hoede zijn.

Als je in de sales zit, dan weet je dat het na elke verkoop terug van nul beginnen is. Zo is dat ook in de voetbal, na elke wedstrijd begin je opnieuw terug van nul. Vandaag dan terug van nul beginnen tegen KSKS. De eerste 10 minuten was het duidelijk aftastvoetbal, daarna kwamen we voor het eerst gevaarlijk opzetten, Van Vlerken en Jef Hendrickx mochten beide met een schot hun kans wagen, maar zonder echt gevaar. SKS zette daar een minuut later ook een schot tegenover, maar dat ging naast. Opnieuw kabbelt de wedstrijd verder waarbij het vooral in het middenveld werd uitgevochten, aan de zone van de waarheid bleef het voor beide teams haperen. Tot in de 23e minuut een fout werd gemaakt in onze 16, de scheidsrechter twijfelde niet en wees naar de stip. De strafschop werd feilloos omgezet door Van Gestel, 0-1. In het laatste kwartier van de eerste helft proberen we nog via de Brouwer en Marijnissen maar tot scoren komen we niet. 5 minuten voor rust is SKS nog eens gevaarlijk op een snelle counter maar de kopbal gaat naast. Coach Vloemans moet in de rust onze leeuwen de nodige grinta inpeperen om het tij te keren in de tweede helft. 

In de eerste 5 minuten van de tweede helft duiken we meermaals op rond de 16 via vrije trap en corner van Marijnissen en een voorzet van Van Vlerken, maar we kunnen er de gelijkmaker jammer genoeg niet uithalen. KSKS scoort wel fraai met een kopbal op vrije trap, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. 2 minuten later was het jammer genoeg wel prijs, wanneer we te zwak verdedigen en Verlooy de 0-2 tegen de netten prikt. We moeten dringend de wedstrijd vast pakken om hier nog iets uit te halen. Mortiers speelt een goede diepe bal op de Brouwer, maar diens voorzet wordt in hoekschop geblokt. Vorsselmans is gelukkig goed terug gekeerd wanneer Spiessens de bal niet weg krijgt en de aanvaller van KSKS kan doorzetten, Vorsselmans legt terug op Vervaeren. Bijna wordt het 0-3 maar Vervaeren kan het schot met de voet wegwerken op de lijn. Na 20 minuten lukt de aansluitingstreffer dan wel, wanneer de Brouwer Marijnissen goed op weg zet, en deze de 1-2 mooi naast de keeper binnenkant paal binnen trapt. Met nog een dikke 25 minuten op de teller kan dit de wedstrijd alleen maar meer spanning geven. Alle verschuivingen en wissels in het elftal van onze leeuwen zet jammer genoeg geen zoden aan de dijk, want we komen niet meer tot scoren.

Een jammerlijk verlies, maar zoals in het begin gezegd, ook volgende week begin je terug van nul, en moeten we volle bak alles geven op en tegen Kasterlee, zaterdagavond affiche op Duineneind.

#supportersoppost

Doelpunten

23' Van Gestel 0-1 (pen), 53' Verlooy 0-2, 65' Marijnissen (Mortiers) 1-2

Kaarten

Team
KFC Linda Olen

Michiels
Vorsselmans

/
KSKS Herentals

Geens

/

Wissels Linda

minuut
46' Mortiers Michiels
72' Andries Hendrickx Jef
81' Raeymaekers Van Vlerken