K Noordstar VV vs KFC Linda Olen - Eindstand 1-2

Een derby zoals een derby hoort te zijn, een goedgevulde kantine voor het matchdiner dat Noordstar had georganiseerd, en veel supporters die kwamen om een interessante pot voetbal te zien.

Van de eerste minuut zijn onze leeuwen op de afspraak, een goeie diepe bal naar Jef Hendrickx op links zet hem op weg, hij kan perfect voorzetten, maar niemand is op het appel in de tweede zone om de score direct te openen. Noordstar zet enkele minuten later op rechts een actie op met een diepe bal op de snelle De Cadt, maar de voorzet wordt in corner gewerkt. We nemen de wedstrijd zo goed mogelijk in handen, Van Vlerken steekt de bal met een fraaie gekrulde pas diep, maar de verdediging van Noordstar staat op de juiste plaats om de bal weg te werken. Noordstar steekt daarna het neus aan het venster, maar het schot van Vivijs is niet gekadreerd. Brent Hendrickx is heel bedrijvig op het middenveld, onderschept de pas van Noordstar en speelt Andries goed diep aan. Deze kan doorzetten en trappen, maar zijn schot gaat jammer genoeg naast. Op het kwartier is Andries terug van de partij over rechts, maar Van Bulck kan de voorzet weg werken over de zijlijn. Noordstar krijgt kort daarna een vrije trap op een gevaarlijke plaats, deze wordt gegeven door Vivijs maar het schot gaat naast het doel. Noordstar is nog eens gevaarlijk op links, Michiels kan de voorzet blokkeren en zo kan Vervaeren de bal oprapen. Op de 20" minuut is Brent Hendrickx op het middenveld terug snel aan de bal, hij snijdt naar binnen en legt breed en diep op Andries, diens voorzet gaat jammer genoeg in tweede instantie tegen de deklat voorlangs. Met nog een twintigtal minuten op de klok is Hoefnagels en Vivijs aan zet, ze zetten een fraaie combinatie op poten maar Van Looy staat pal om de voorzet weg te werken. Op het half uur dreigen we nog eens in tweevoud via voorzet van Andries en Hendrickx maar in de zone van de waarheid staan we niet op de juiste plaats. Hendrickx speelt de Brouwer goed aan, maar diens voorzet vindt jammer genoeg geen Olens hoofd. Vivijs en Hoefnagels zijn nog eens aan de beurt bij Noordstar, de bal geraakt niet weg en de speler van Noordstar kan trappen, maar niet hard genoeg en Vervaeren kan de bal tussen de benen klemmen. Enkel Andries krijgt voor ons nog 1 kans in de eerste helft maar de keeper van Noordstar werkt weg. Rusten met dezelfde stand als bij aanvang van de wedstrijd, dat betekent nog 45 minuten vol aan de bak om de zege over de streep te proberen trekken.

Na 3 minuten krijgt Noordstar een vrije trap, deze gaat richting doel voorbij iedereen en Vervaeren kan gelukkig de bal pakken. In de actie daarna wordt geen fout gefloten op Spiessens, de bal komt bij De Cadt terecht die naar binnen snijdt en zijn kans gaat met een trap, de bal gaat over Vervaeren tegen de deklat, en in het geharrewar lijkt de scheids gefloten te hebben voor doelpunt, maar het is niet zeker of dit dan uit het schot van De Cadt kwam, dan wel dat de bal in de fase erna nog is binnengelegd, de 1-0 staat echter op het bord, en dat betekent achtervolgen geblazen. Na 10 minuten krijgt Noordstar een kans op de 2-0 maar Vervaeren kan de bal gelukkig weg duwen en zo de dubbele voorsprong voorkomen. In het begin van de tweede helft hebben we de wedstrijd niet onder controle zoals dat in de eerste helft was, na 20 minuten zijn we nog eens gevaarlijk, Vorsselmans speelt Van Looy goed diep aan, deze zet sterk door, maar hij kan zijn actie niet afwerken. Noordstar is nog een paar keer gevaarlijk in de minuten daarna, maar zonder gevolg. Vloemans beslist in te grijpen en zet Marijnissen en Mortiers tussen de lijnen in de plaats van Peeters en Andries. Het lijkt direct te lonen, Marijnissen zet direct scherp voor, maar de keeper werkt in corner. Op het half uur in de tweede helft legt Marijnissen de bal breed tot bij Van Vlerken, deze zet voor tot bij Mortiers die de gelijkmaker perfect binnen kopt, 1-1. Enkele minuten later lijkt Brent Hendrickx op weg naar de 1-2, hij wordt perfect diep gelanceerd door Vorsselmans, passeert de keeper, maar zijn stifter gaat achter het doel. Twee minuten later krijgt Noordstar een vrije trap net buiten de baklijn, maar deze gaat in het zijnet aan de eerste hoek. Noordstar gaat nogmaals zijn kans met een diepe bal op de snelle De Cadt, maar Vervaeren weet het schot te pakken. Met nog 5 minuten op de klok trapt Marijnissen een scherpe vrije trap naar de tweede paal, waar de inlopende Spiessens net niet aan de bal kan. Het lijkt op een gelijkspel uit te draaien, tot in de 88' de Brouwer nog een actie uit zijn sloefen tovert, hij zet op links een dribbel op gang, en zijn poging (al dan niet tot voorzet) gaat over de keeper via de binnenkant tweede paal binnen, 1-2! Gezien de vele wissels is het nog zeker 5 minuten nagelbijten tot wanneer de scheidsrechter het laatste fluitsignaal blaast. Een deugddoende zege die onze leeuwen zeker mogen vieren, zo staat er een fraaie 12 op 12 op de teller.

Aanstaande zondag ontvangen we bij ons thuis de buren van KSKS Herentals, voorafgegaan door het matchdiner. Het matchdiner is deze keer in een heerlijk Italiaan thema. Alle info en inschrijven kan via onze website.!

#supportersoppostĀ 

Doelpunten

48' De Cadt 1-0, 75' Mortiers (Van Vlerken) 1-1, 87' de Brouwer 1-2

Kaarten

Team
KFC Linda Olen

Peeters
Van Looy
de Brouwer

/
K Noordstar VV

Heremans

/

Wissels Linda

minuut
69' Mortiers Andries
69' Marijnissen Peeters
88 Verswijvel Van Vlerken