KFC Linda Olen vs KFC Mol Sport - Eindstand 3-0

Nadat er vorig weekend noodgedwongen niet kon gevoetbald worden, was het dit weekend een thuiswedstrijd en ontvingen we KFC Mol Sport, in de heenronde ons nog een 3-0 om de oren geslagen.

Dat Mol een gevaarlijke ploeg is, wordt er zeker vanop de tactische bespreking ook genoeg ingepeperd, maar onze leeuwen moeten uitgaan van eigen sterkte en kwaliteiten en de wedstrijd proberen te bepalen. In de eerste minuut zetten we al direct de toon, wanneer Vorsselmans de bal diep speelt op Andries die goed kan doorzetten, maar zijn schot gaat naast. Jef Hendrickx kan enkele minuten later de bal aanpakken, maar wijkt net te ver uit om te kunnen trappen. In de corner die erna volgt zit ook nog wat gevaar met enkele schoten, maar deze worden steeds afgeblokt. Op het kwartier is Brent Hendrickx dicht bij de openingstreffer, maar de keeper van Mol weet zijn schuiver in twee tijden te pakken. In de 20e minuut duikt Mol voor het eerst op, maar de de kans wordt in corner gewerkt. Eerst komen wij daarna via vrije trap aan het doel van Mol, maar de kans gaat in corner. In de tegenaanval die Mol daarna opzet is Luysterborgs wel heel dicht bij de 0-1 maar zijn kans gaat via de paal naast, en wordt dan in corner gewerkt. Het is een wedstrijd waar beide teams genoeg vechtlust tussen de lijnen brengen. De Brouwer gaat zijn kans op een diepe bal van Van Looy, hij slingert zich tussen twee verdedigers de baklijn in en wordt foutief aangetikt, de scheidsrechter wijst naar de stip. Spiessens stapt naar voor, maar deze keer wordt zijn strafschop gestopt, jammer genoeg nog geen voorsprong. Kort voor het half uur is het dan toch prijs. Brent Hendrickx legt de bal af aan Reijnen die onmiddellijk de bal diep inspeelt tot bij Andries, op snelheid gaat hij door en wipt hij de bal fraai over de keeper, 1-0. Enkele minuten later probeert Vorsselmans met een afstandsschot, maar de keeper kan de bal gemakkelijk oprapen. Op slag van rust nog enkele gevaarlijke momenten in de doelzone van Mol, maar de ruststand blijft op 1-0.

Uit de kleedkamers gekomen zijn beide teams gebeten om de wedstrijd in handen te pakken, er is al wat gevaar aan beide kanten op te tekenen. In de 10e minuut is Van Looy vertrokken met de bal, hij snijdt goed naar binnen en trapt vanuit de tweede lijn, de keeper van Mol werkt het leer in corner. Uit de corner komt geen direct gevaar, maar dan is het moment voor de broers Hendrickx. De bal komt bij Jef, die een perfecte crossbal lanceert richting Brent en hij twijfelt niet om met het hoofd de verdubbeling tegen de netten te koppen, 2-0. Tot het half uur zijn er geen noemenswaardige feiten te noteren. De Brouwer zet Andries op links perfect op weg in de diepte, in een 1-2 zet Andries terug voor en de Brouwer loopt perfect in om de 3-0 te scoren. Mol geeft zich zeker niet gewonnen en legt nog steeds genoeg vechtlust op het plein om het spel en de intensiteit niet te laten zakken bij onze leeuwen. Vijf minuten voor het einde geeft de Brouwer een dieptepass naar Van Vlerken die zijn kant waagt, maar de bal wordt gepareerd, en de mee opgekomen Spiessens kan net niet aan de bal om toch nog te scoren. In de laatste minuut speelt Jef Hendrickx een diepe bal tot bij Mortiers maar hij kan net niet genoeg bij de bal om hem binnen te leggen. Eindstand 3-0. Proficiat Leeuwen om deze drie punten thuis te houden!!

De rangschikking in 3e provinciale C blijft een mysterieus gegeven, want nog steeds staan de ploegen 2 tot en met 9 op een zege van elkaar. Wortel voert ook na het verlies op Noordstar vandaag de rangschikking nog aan, met 36 punten een voorsprong van 4 punten en 1 wedstrijd minder op de 2e. Een 2e gedeelde plaats waar wij nu ook staan te pronken, samen met Oevel en Balen. Kasterlee volgt op 1 punt met 1 wedstrijd minder, tegen Wortel nota bene. Ezaart heeft er ook nog 31, Noordstar 30, Oostmalle en KFC Mol sluiten deze rij met 29 punten. Als dat geen interessante spanning is op dit moment in de competitie dan weet ik het ook niet.

Volgende zondag is er de verplaatsing naar de leider, Wortel. Leeuwen, laat jullie tanden maar heel goed zien, en wees gewaarschuwd nu Wortel dit weekend een 5-0 verlies heeft geleden !!

#supportersoppost

Doelpunten

27' Andries (Reijnen) 1-0, 54 Brent Hendrickx (Jef Hendrickx) 2-0, 75' de Brouwer (Andries) 3-0

Kaarten

Team
KFC Linda Olen

Hendrickx B
Michiels

/
KFC Mol

Van Hoof
Damen

/

Wissels Linda

minuut
67' Van Vlerken Hendrickx B
79' Michiels Andries
83' Peeters Reijnen
83' Mortiers Marijnissen