KFC Ezaart Sport vs KFC Linda Olen - Eindstand 1-2

De wedstrijd tegen Ezaart was gezien de rangschikking van beide ploegen een zespuntenmatch. De uitslagen van zaterdagavond zorgden er ook sowieso al voor dat bovenaan alles dicht bijeen blijft.

Het veld gaf de indruk dat het een zware partij kon worden, en de regen die erbij kwam zou het niet verlichten. De respectvolle minuut stilte voor de wedstrijd ter ere van de mama van onze Cas maakte duidelijk dat we de drie punten met een reden moesten mee pakken vandaag!

Na vijf minuten is Andries op rechts gevaarlijk, hij zet voor, en Hendrickx (J.) controleert de voorzet, en schiet met rechts maar het schot was niet stevig genoeg. Direct daarna is het opnieuw Andries die ditmaal vanop links voorzet, de bal komt terug bij Marijnissen maar de keeper van Ezaart werkt het schot weg. Twee minuten later zijn Marijnissen en Andries opnieuw gevaarlijk, Andries schiet echter te overhaast, waarop de keeper de bal eenvoudig kan pakken. In de 11e minuut is Ezaart voor het eerst gevaarlijk met een snelle uitbraak, maar Verswijvel zet er zich gepast tussen om het gevaar te doen wijken. Op het kwartier geeft Spiessens met een lange bal de vrije baan aan Andries, maar de voorzet gaat in corner. Op die corner volgt dan een carambole aan de eerste paal en het is Verswijvel die de 0-1 tegen de netten prikt en ons zo op een logische voorsprong zet. Kort voor het half uur zet Michiels met een lange bal de Brouwer op weg in de aanval, hij legt de bal terug maar de verdediging van Ezaart werkt weg. Op de tegenaanval is Ezaart dan gevaarlijk maar Michiels is op het appel en werkt de bal in de 16 weg. De Brouwer zit enkele minuten later duidelijk niet afgeleid door zijn gsm aan het stuur van de volgende sterke actie, hij geeft de bal perfect aan Marijnissen mee, maar diens schot treft jammer genoeg buitenkant paal. De volgende actie zetten we op naam van Van den Broeck, die dan aflegt naar Andries, het schot wordt echter opnieuw geblokt. Rusten met 0-1 voorsprong.

In de tweede helft moeten we de voorsprong toch dringend uitdiepen, want met zoveel kansen die de nek worden omgewrongen loert het gevaar om de hoek om het deksel op de neus te krijgen. Al in de eerste minuut zijn we opnieuw gevaarlijk wanneer Van den Broeck met een heerlijk klimmende crossbal over de verdediger van Ezaart de Brouwer perfect weet aan te spelen, Roald zet door maar zijn schot gaat jammer genoeg in het zijnet. Na 4 minuten speelt de Brouwer de ideale dieptepass op Marijnissen, diens voorzet wordt via carambole met de keeper en verdediger van Ezaart door Andries tegen de netten gewerkt, 0-2. Na 10 minuten in de tweede helft wordt het even warm voor ons doel wanneer Ezaart de terugspeelbal van Vorsselmans onderschept, maar het schot gaat gelukkig over. Op het kwartier is Vervaeren op de afspraak op een corner en klemt hij de bal in twee keer. In de twintigste minuut kan de Brouwer diep gaan, hij zet goed door, wil de bal terugleggen maar deze wordt afgeblokt en komt terug bij hem, hij schiet de bal tegen de netten, maar de goal wordt afgekeurd omwille van handspel. Enkele minuten later is Michiels op de afspraak wanneer hij de kans van Ezaart op de lijn wegwerkt. We voelen het onheil echter in de lucht hangen, en Ezaart weet in de volgende actie de aansluitingstreffer eindelijk wel te scoren via Van Hoof die de voorzet binnenwerkt, 1-2. Dat wordt nagelbijten en klappertanden tegelijk door de combinatie van de spanning in deze wedstrijd en het koude weer tot het einde van de wedstrijd, vrezen we. De scheids komt dan plots naar de kant gehinkeld, de meesten vrezen dan een verrekking maar blijkbaar is hij licht gekwetst geraakt aan zijn enkel, wat vakkundig wordt verzorgd door de verzorgster van Ezaart, en na dikke 5 minuten kan de partij verder gaan. Op het half uur kan Van den Broeck schieten, maar het schot wordt geklemd door de keeper. Vijf minuten later staat het vizier van de Brouwer niet scherp genoeg, wanneer de vrije trap teruggekopt wordt in zijn voeten, en zijn schot te centraal is en zo eenvoudig kan gestopt worden door de keeper van Ezaart. Met nog vijf minuten op de klok is Ezaart nog eens aan de beurt met een snelle uitbraak, en onze goalie Vervaeren kan nog net met de tippen van zijn vingers de bal tegen de deklat duwen, en voorkomt zo de gelijkmaker. In het slot van de wedstrijd bewijst Vervaeren opnieuw zijn waarde wanneer hij het schot in de laatste seconden van de partij met de voet weet weg te werken. Zo blijft de eindstand 1-2 en nemen we de 3 zwaarbevochten punten mee naar Olen.
De vijfde stek in de rangschikking is een feit, en zoals eerder gezegd, blijft alles bij elkaar, want we staan op 3 punten van de leider. Tussen plaats 1 en plaats 8 is het verschil nog steeds maar 5 punten.
Dikke proficiat aan onze leeuwen, die goed wisten ter ere van wie we deze overwinning vandaag moesten behalen!!

Gezien de wedstrijd van de Rode Duivels voor het WK in Qatar volgende zondag is het voor ons 1e elftal een vrij weekend. Afspraak op 4/12 voor de wedstrijd in en tegen Beekhoek.

#supportersoppost

Doelpunten

17' Verswijvel 0-1 (Marijnissen), 49' Andries 0-2 (Marijnissen), 69' Van Hoof 1-2

Kaarten

Team
KFC Linda Olen Michiels /
KFC Ezaart Huysmans /

Wissels Linda

minuut
75' Hendrickx B. Marijnissen
88' Raeymaekers Andries
89' Verhulst Hendrickx J.