K Blauwvoet Oevel vs KFC Linda Olen - Eindstand 0-2

De derde wedstrijd in 6 dagen tijd, en met een verplaatsing naar de buren in Oevel, weet je dat ook dit een zware dobber wordt. Met een zelfde start met 6 op 6 dit seizoen willen onze leeuwen ook alles eraan doen om herhaling van vorig seizoen te voorkomen.

Als verslaggever moet je altijd bij de pinken blijven om zoveel mogelijk te noteren van de wedstrijd, maar in het eerste kwartier van deze wedstrijd was er nog niet veel noemenswaardig te noteren. Oevel leek het spelbeeld vooral te bepalen, hield de bal het beste in de ploeg, en kwam ook heel vaak voor doel met hoekschoppen en vrije trappen, die lastig waren om op te verdedigen. Met een blitsactie waren het echter onze leeuwen die op voorsprong kwamen. Cas Vervaeren trapte gepast uit naar Brent Hendrickx die aflegde op Ayoub Amziane, Ayoub zette door en trapt het leer perfect voorbij de keeper, 0-1. Kort voor het half uur wordt het heel warm voor onze keet. Eerst voetbalt Oevel een sterke aanval bijeen, maar het schot gaat gelukkig over. Daarna komt er opnieuw een moeilijke voorzet van Oevel die we niet meteen weggewerkt krijgen, en Brent Hendrickx houdt de bal ongewild foutief tegen met de handen, de bal gaat op de stip. Dan is er bij ons 1 man die opstaat, en geeft wat hij kan geven, en zo houdt Cas Vervaeren de strafschop in twee keer tegen!! Tien minuten voor de rust krijgt Jef Hendrickx de bal aangespeeld via Olivier Van den Broeck, en Jef zet voor, maar had hier zonder twijfel voor eigen geluk mogen gaan en op doel trappen. Kort voor de rust komt Oevel op counter nog eens gevaarlijk opzetten, maar de poging wordt gelukkig weggewerkt en we houden er een doeltrap aan over. Rusten met een gevleide 0-1 voorsprong.

De tweede helft start heel eigenaardig, we lijden balverlies maar de kans wordt gelukkig afgefloten voor buitenspel. Kort voor het kwartier bewijst Cas Vervaeren opnieuw dat hij van goud waarde is voor dit elftal. Op hoekschop van Oevel komt hij tweemaal perfect tussen op de kopbal en het schot van in de kleine baklijn, en de bal wordt weggewerkt. De kansen worden aan beide kanten bijeen gevoetbald, maar in de zone van de waarheid komen beide ploegen niet tot scoren. Het blijft zweten en nagelbijten want met slechts één doelpunt voorsprong is het altijd gevaarlijk tot het laatste fluitsignaal. En in de 90e minuut komt de verlossing. Alexander Mortiers kan zich ideaal doorzetten op de rechterflank, hij zet hoog voor tot bij de tweede paal waar de keeper van Oevel de bal mistast en Ayoub Amziane met het hoofd en zo met zijn tweede doelpunt van de dag de overwinning veilig stelt, 0-2. Er worden nog dik 3 minuten overgespeeld, maar er komt geen doelpunt meer, en zo halen we de 9 op 9 waar we van bij de eerste seconde van de wedstrijd voor wilden vechten!!

Aanstaande zondag staat er weer een topaffiche op de agenda. We ontvangen onze buren uit Noorderwijk, en voor de wedstrijd tegen Noordstar kan je ook nog heerlijk genieten van het matchdiner (inschrijven doe je via https://www.kfclindaolen.be/matchdiner). Oproep aan alle supporters om zondag met geel en groen duidelijk te maken voor wie je komt supporteren !!

#supportersoppost

Doelpunten

'26 Ayoub Amziane 0-1 (B. Hendrickx), 90' Ayoub Amziane 0-2 (A. Mortiers)

Kaarten

Team
KFC Linda Olen / /
K Blauwvoet Oevel Appels
Bens
Geudens Kevin
/

Wissels Linda

minuut
'72 Andries J. Hendrickx
'79 Mortiers Hendrickx B
90' Van Looy Amziane