KSKS Herentals vs KFC Linda Olen - Eindstand 1-2

Een midweekverplaatsing om de uitgestelde 1e wedstrijd van het seizoen te spelen, op het nieuw aangelegde kunstgrasveld bij de buren van KSKS Herentals. De bedrijvigheid op en rond dat kunstgrasveld was groot door de hevige regenval, gezien alle jeugdtrainingen naar daar verhuisd waren.

Dat een wedstrijd tegen KSKS Herentals geen eenvoudige klus zou worden, daar was onze T1 Chris Bollaerts zich terdege van bewust. Het volledige team werd dat goed op het hart gedrukt dat de druk op de ketel de volle 90 minuten moest volgehouden worden. Bij de start van de wedstrijd kregen we al snel een kans, maar Jeff Andries kon de voorzet van Brent Hendrickx niet koppen. Enkele minuten later counterden we snel op hoekschop van Herentals, maar de voorzet werd onderschept. KSKS kwam na vijf minuten ook opzetten op hoekschop maar het schot dat eruit volgde werd afgeblokt. Na 10 minuten gaat de Brouwer zijn kans, hij zet sterk door op rechts en gaat op de keeper af maar zijn schot belandt in het zijnet. Direct daarna is Cas Vervaeren bij de pinken om een poging van Herentals te neutraliseren. Het wedstrijdbeeld gaat heel goed op en neer, na 20 minuten zijn er enkele dreigingen rond onze baklijn, maar de kans wordt in hoekschop gewerkt. Op het half uur zijn ze opnieuw heel gevaarlijk met een snelle aanval, maar Stijn Vorsselmans staat op de juiste plaats om het gevaar uit de actie te halen. Met nog 5 minuten op de klok te gaan speelt Alex Mortiers de bal goed op links door aan Roald de Brouwer, die op zijn beurt het leer voorbrengt, Brent Hendrickx werkt de kans perfect af in het hoekje naast de keeper, 0-1 op een goed moment in de wedstrijd.

Ook in de tweede helft zijn beide ploegen niet verlegen om het wedstrijdbeeld te bepalen, en valt er voor de supporters steeds wel wat te beleven. Na enkele acties van KSKS voor ons doel krijgen we na 20 minuten een vrije trap in een ideale zone. Jef Hendrickx dropt de bal, Stijn Vorsselmans kopt gericht naar de grond, maar iets te scherp en de bal botst terug op en gaat via deklat over. Vijf minuten later breekt het angstzweet uit. Op corner komt de bal terug bij een speler van Herentals, zijn schot wordt door Cas Vervaeren met de vuist uit doel gehouden, de bal komt opnieuw bij speler van Herentals terecht in de kleine baklijn, en opnieuw is Cas Vervaeren bij de pinken om de bal te klemmen en zo de gelijkmaker tegen te houden. 2 minuten later komt de bal uit hoekschop bij Brent Hendrickx terecht, hij zet voor en Wout Raeymaekers loopt op de juiste plaats in en kopt de verdubbeling van onze voorsprong tegen de netten, 0-2! Een dubbele voorsprong met nog een dik kwartier op de klok, dan weet je dat je niet mag inslapen, want het gevaar met KSKS blijft om de hoek gluren. Enkele minuten later is het opnieuw de adem inhouden, wanneer Herentals een vrije trap krijgt net buiten de baklijn. De bal komt in tweede fase terug bij Leon Szalega die met het perfecte schot de aansluitingstreffer maakt, 1-2 en het vuur zit nog altijd in deze derby. Onze geelgroene leeuwen weten echter stand te houden, net voor affluiten maken we nog de 1-3 maar deze wordt afgekeurd wegens buitenspel.

Op 3 dagen tijd staat de 6 op 6 in de rangschikking, en drie dagen later maken we de verplaatsing naar onze buren in Oevel. September zal nogal eens geen derbymaand zijn zeker!! Afspraak in Oevel op zaterdag 17/9 om 18u!!

#supportersoppost

Doelpunten

'40 Brent Hendrickx 0-1 (de Brouwer), 74' Wout Raeymaekers 0-2 (B. Hendrickx), 75' Leon Szalega 1-2

Kaarten

Team
KFC Linda Olen Van den Broeck /
KSKS Herentals Szalega /

Wissels Linda

minuut
'70 Van den Broeck Mortiers
'89 Amziane Hendrickx B
'89 Van Looy de Brouwer