KFC Linda Olen vs KFC Exc Bouwel - Eindstand 6-3

Gezien de wedstrijd tegen KSKS Herentals niet kon doorgaan vorige zaterdag, speelden we tegen KFC Exc Bouwel onze eerste wedstrijd van het seizoen 2022-2023. Onder een aangenaam zonnetje waren onze geelgroene leeuwen hopelijk klaargestoomd om het seizoen goed af te trappen.

In de aanvang van de wedstrijd was er niet direct gevaar te noteren, het was Bouwel die een eerste gevaarlijke actie bijeenvoetbalde in de baklijk, maar onze keeper werkte het schot goed weg. Kort voor het kwartier werd de scherpe voorzet van Brent Hendrickx in corner getikt. Jef Hendrickx zette de hoekschop en de Brouwer kwam gepast ingelopen en zo werd het 1-0. Op het kwartier dreigde Bouwel nog eens maar het schot ging over. Enkele minuten later liet Bouwel zich opnieuw op hoekschop verrassen en scoorde Vorsselmans de 2-0. Kort voor het half uur waagt Jeff Andries zijn kans met een schot in 1 tijd, maar het wordt in hoekschop weggewerkt. Hieruit kwam geen gevaar. Gedurende vijf minuten steekt Bouwel meermaals de neus aan de deur, maar onze verdedigers en keeper Vervaeren zitten er altijd gepast tussen om het gevaar te doen wijken.

In de staart zit het venijn, en zo ook in deze eerste helft. In de 38' zet de Brouwer een actie op, hij probeert de bal voor te zetten maar het is een speler van Bouwel die zijn eigen keeper verschanst, 3-0. Op slag van rust mag Van Looy van net over de helft doorzetten, hij schiet op doel, maar de bal wordt foutief gestopt, en de bal wordt op de stip gelegd. Spiessens neemt zijn verantwoordelijkheid, en zet de 4-0 ruststand op het bord. Met zo'n tussenstand zouden ze in tweede provinciale durven 4 bankzitters op te brengen, maar trainer Gysels hield zijn startende elf ook na de rust tussen de lijnen. En het loonde. Vlak voor het kwartier in de tweede helft kreeg Vervaeren de botsende bal niet goed weg, en Huysmans nam dat geschenk gretig met 2 handen aan, 4-1. Normaal mag 1 tegendoelpunt onze leeuwen niet van de wijs brengen, maar het gaf Bouwel precies toch wel vleugels, want plots viel alles in de juiste plooi. Zo trapte de ingevallen Van Den Bogaert de 4-2 heerlijk over onze keeper binnen en bij de volgende actie was het ook weer prijs, en zo stond het plots 4-3, die adem voelden we toch wel even in onze nek... Gelukkig ging de bal in een volgende kans voor Bouwel tegen de deklat. Ook hier zit het venijn in de tweede helft in de staart, want na een schot van Amziane stelde de scheidsrechter hands vast, en de bal ging opnieuw op de stip. Spiessens kweet zich opnieuw van zijn taak, en scoorde ook met zijn tweede penalty, 5-3. Op vijf minuten van het einde gaf de Brouwer niet af en zette goed druk op de keeper, die de bal wou wegtrappen, maar blijkbaar stonden de buikspieren van de Brouwer perfect opgespannen en ging de bal recht het doel in, met een 6-3 eindstand tot gevolg.

De eerste drie punten zijn binnen, en komende woensdag gaan we op verplaatsing naar KSKS Herentals. De wedstrijd wordt dan ingehaald, om 20u afspraak in het "Stade Eugeen Pluys" voor deze spannende wedstrijd!

#supportersoppost

Doelpunten

'13 de Brouwer 1-0 (J. Hendrickx), 18' Vorsselmans 2-0 (J. Hendrickx), 38' own goal 3-0 (R. de Brouwer), 44' Spiessens 4-0 (p), 58' Huysmans 4-1, 65' Van Den Bogaert 4-2, 67' Mariƫn 4-3, 84' Spiessens 5-3 (p), 85' de Brouwer 6-3

Kaarten

Team
KFC Linda Olen Amziane
Andries
/
KFC Exc Bouwel Vloeberghs
Gysels
Buts
Schenck
Syen
/

Wissels Linda

minuut
'45 Amziane Mortiers
'86 Vivijs Hendrickx B
'90 Verhulst de Brouwer