K. Noordstar VV vs KFC Linda Olen - eindstand 3-0

Een derby op Noordstar, een matchdiner en heel veel supporters op post. De plaats waar we staan, de situatie waar we in zitten, allemaal feiten die gekend zijn.

De wil in de groep, de vechtlust onder de spelers, de strijdvaardigheid op het plein, het geloof in onszelf, en het week na week er voor moeten gaan. Dat moet kersverse trainer Raeymaekers begeesteren, aanwakkeren, doen ontbranden, ... bij zijn spelers zodat we komen waar we willen en moeten komen.

De wedstrijd wordt door onze leeuwen al van in de opwarming gefocust gestart. De organisatie waarop gehamerd werd stond er, het blok dat we zo nodig hebben werd steviger en steviger. Het voetbal was niet van het hoogste niveau, maar van beide kanten werd er met een gezonde dosis sportieve agressie wedstrijd gegeven. Noordstar had in de eerste helft geen uitgespeelde kansen, maar beproefde toch hun geluk meermaals via schoten en kopballen, maar het kwam niet tot scoren. Ook aan onze zijde waren er verschillende pogingen te noteren, Brent Hendrickx deed iedereen hoopvol rechtveren wanneer hij na een snelle counter werd aangespeeld door Rik Vermeulen, naar binnen kapte en vrijuit kon trappen maar zijn schot dwarrelde voorlangs.

In het begin van de tweede helft zagen we hetzelfde heen en weer gaand spelbeeld en op het kwartier kwam Rik Vermeulen voor de keeper, maar hij kon de kans niet verzilveren. Een kantelpunt want in de tegenaanval die erop volgt krijgen we de bal niet weg uit onze baklijn en is het Scheerens die de 1-0 binnen legt. Met nog een dik half uur te gaan is dit uiteraard nog geen ramp, en gaan we zo goed als mogelijk voluit om op gelijke hoogte te komen. Opnieuw zijn er aan beide kanten doelpogingen vanuit de tweede lijn maar Cas Vervaeren zit er goed tussen, en bij Noordstar staat de verdediger gepast in de weg. Twintig minuten voor het einde valt Ward Vivijs in voor Damien Moons, en Warrie laat zien dat het plein hem beter ligt dan de bank. Bij zijn tweede snelle combinatie speelt hij Bruynseels aan die van dicht bij de 2-0 kan scoren. Met nog een kwartier op de klok proberen onze leeuwen wat ze kunnen om de wedstrijd te doen kantelen, maar het is in de laatste fase van de wedstrijd dat tot overmaat van ramp een aangeschoten bal op de arm van Jasper Vivijs de scheidsrechter doet beslissen om Jasper met rood van het veld te sturen, én een penalty toe te kennen aan Noordstar. Koud kunstje voor Van Roosbroeck die de 3-0 eindstand vast legt.

Jammerlijke start voor Gert Raeymaekers, maar het geloof en de kracht om met deze groep te timmeren aan een lange weg is één van de pijlers waarop hij zijn fundamenten legt.

Doelpunten
60' 1-0 Scheerens, 76' 2-0 Bruynseels, 90' 3-0 Van Roosbroeck (p)

Kaarten
Noordstar: Heremans, Scheerens: geel
Linda: Peeters, Ickmans, Hendricxk, Vissers: geel; Vivijs rood

Wissels
Linda:
70' Juressen erop voor Van Rooy
85' Vivijs erop voor Peeters
86' Verswijvel erop voor Jacobs