KFC Linda Olen vs FC Zwaneven - Einduitslag 0-3

Ons motiveren om deze wedstrijd aan te vatten als leeuwen, dat was een evidentie na het verlies van onze eigenste leeuw, Jakke Lievens. De minuut applaus voor de start van de wedstrijd was het minste eerbetoon dat we onze vriend konden betuigen. 

Dat de tegenstander van de dag FC Zwaneven, tweede in de rangschikking is, mocht ons niet afschrikken, en dat was duidelijk ook niet het geval. Van bij het begin vangen we de tegenstander gepast op in het blok dat we al weken willen zien, en via Niels Hoefnagels en Charle Ickmans komen er verschillende goeie steken via de flanken. In de zone van de waarheid slagen we echter niet om de keeper te passeren of lopen we in de buitenspelval van Zwaneven. Na 23' komt Zwaneven ook gevaarlijk opzetten wanneer de aanvaller de bal voorbij Maarten Michiels kan tikken maar Nicholas Van Looy komt nog gepast tussen om de aanval af te stoppen. De druk naar voor wordt verder aangehouden, maar op de goed aangesneden voorzet van Daan Jacobs kon jammer genoeg niemand in de tweede zone de bal binnen tikken. In de hoekschop die erop volgt gaat het schot van Brent Hendrickx jammer genoeg naast. Zwaneven komt opnieuw opzetten en Cas Vervaeren gaat gepast naar de hoek en duwt het schot in hoekschop. In de tegenaanval die we daarna kunnen bijeen spelen via Brent Vervoort kan Rik Vermeulen zijn schot echter niet kaderen. De wedstrijd blijft in evenwicht en even springt de volledige bank én alle supporters recht wanneer Jarne Van Vlerken de bal onderschept en Brent Hendrickx perfect aanspeelt, Hendrickx doet een actie en trapt maar zijn afgeweken schot strandt op de keeper. Kort voor de rust spelen we nog twee kansen bij elkaar, Niels Hoefnagels wordt diep aangespeeld door Brent Vervoort maar de verdediger van Zwaneven zit er nog goed tussen, en Tist Peeters schiet in 1 tijd met links op voorzet van Rik Vermeulen maar jammer genoeg is het schot niet hard genoeg. De rust in met een 0-0 tussenstand na een degelijke gelijkopgaande 1e helft, waar we best hadden mogen scoren.

Met de tussenstand en met de kennis dat dit spelbeeld in de tweede helft moet aangehouden worden uit de kleedkamers gekomen zijn onze leeuwen opnieuw paraat om te strijden. We worden al direct wakker geschud wanneer in de eerste minuut op hoekschop aan de tweede paal een speler van Zwaneven de bal kan controleren en trappen maar Cas komt goed tussen.
Twee minuten later geeft Rik Vermeulen met een perfecte crosspas naar Hoefnagels de start van een aanval, maar de voorzet van Niels gaat in hoekschop. In de aanval die erop volgt van Zwaneven is onze Cas Vervaeren opnieuw bij de pinken om de voorzet te plukken. In de 10e minuut krijgt Zwaneven een hoekschop en wat we tot dan toe perfect deden werd in een fractie van onoplettendheid opnieuw pijnlijk afgestraft. Er werd te laat uitgestapt naar de speler van Zwaneven die vrij stond aan de baklijn, controleerde en met een perfect schot de 0-1 binnen trapte. Op het kwartier in de tweede helft speelt Rik Vermeulen op vrije trap Charle Ickmans aan die met een schot probeert, maar het gaat hoog over. Twee minuten later staan we opnieuw aan de aftrap nadat Zwaneven met drie vlotte combinaties achter elkaar de 0-2 kan binnen leggen via Maghiar. Onze leeuwen geven deze strijd echter niet op, met twee wissels (Zico Van Rooy en Yannick Leirs erop voor Niels Hoefnagels en Daan Jacobs) hoopt coach Vloemans nieuwe en frisse kracht op het veld te brengen, maar het is jammer genoeg Zwaneven die zijn kansen afwerkt, en via Ilegems de 0-3 laat optekenen. Kevin Verswijvel komt als derde wissel in de verdediging waardoor Yannick Leirs mee kan opschuiven in de aanval. Er komen nog een drietal kansen voor Linda, en 1 onbesuisd overgetrapte kans voor Zwaneven, maar er verandert niets meer aan de uitslag, FC Zwaneven neemt de 3 punten mee naar huis.

Volgende week gaan we op verplaatsing voor de derby tegen K. Noordstar VV. Een ploeg die dit weekend nog eens drie punten haalde op verplaatsing in Rauw, maar waarvan we allemaal vurig hopen om de drie punten te kunnen gaan halen in de Tarwestraat!!

Dat onze leeuwen gestreden hebben vandaag als eerbetoon aan Jakke, dat zal iedereen beamen. Dat we er niet voor beloond worden is maar bijzaak in het licht van het verlies waarmee zijn familie en vrienden geconfronteerd worden.

#SamenMakenWeEenclub #ApplausVanuitOnsHart #EnDanEenGruunDuvelke

Doelpunten
55' 0-1 Claessen, 63' 0-2 Maghiar , 75' 0-3 Ilegems

Kaarten
KFC Linda Olen: Ickmans en Verswijvel geel
FC Zwaneven: Smets geel

Wissels
65' Zico Van Rooy voor Daan Jacobs
71' Yannick Leirs voor Niels Hoefnagels
75' Kevin Verswijvel voor Brent Vervoort