KFC Flandria vs KFC Linda Olen - einduitslag 3-3

Een wedstrijd in handen hebben, maar op het einde van de rit maar 1 punt mee naar huis nemen, hier kan alleen de thuisploeg mee tevreden zijn.

Je start van de eerste minuut gretig aan de wedstrijd, en meteen volgt een dotter van een kans, maar Daan Jacobs kan zijn schot niet tussen de palen houden. Enkele minuten later is het dan wel raak wanneer Brent Hendrickx goed gelanceerd wordt, doorzet en in een 1 tegen 1 met de keeper de bal heerlijk binnen stift, 0-1 na 7'. De voorsprong is opnieuw jammer genoeg van korte duur, want 5 minuten later redt Cas Vervaeren de eerste poging van Flandria, maar de bal belandt bij de vrijstaande Nadjimoudine die de gelijkmaker eenvoudig kan binnen trappen, 1-1. De eerste helft wordt vooral gedomineerd door ons, en Flandria mag dan ook heel blij zijn dat we in die eerste helft onze efficiëntie spijtig genoeg niet hebben weten opkrikken. Zo gaan we de rust in met een 1-1 gelijke stand.

Uit de kleedkamers gekomen is de gretigheid opnieuw duidelijk te merken. Het is echter aan ons doel dat de eerste poging valt te noteren, wanneer Cas Vervaeren een fraai afstandsschot van Flandria moet pareren, en de bal eerst niet goed weg geraakt. Het is in de directe tegenaanval dat Rik Vermeulen zijn goede vorm laat zien, en na een heerlijke dribbel langs drie man trapt hij met links de 1-2 onhoudbaar binnen. Iedereen op de bank en in de tribune hoopt vurig dat we nu op weg zijn om een boeiende en sterke tweede helft te zien, die ons de drie punten kan opbrengen. Het is echter Flandria dat stilletjes aan het spel overneemt (of wij hebben er eerder minder en minder grip op zoals in de eerst helft) en in minuut 65' krijgt Van Hal te veel ruimte en kan hij met zijn schot de 2-2 laten optekenen. Onze geel-groene leeuwen blijven echter stevig voetballen en het blok zetten, en in de 78' laat Brent Hendrickx opnieuw zien waarom hij zo belangrijk kan zijn in de aanval. Op hoekschop van Rik Vermeulen loopt hij snelst in naar de eerste paal en kopt hij de 2-3 voorsprong binnen. Een klein kwartiertje alle hens aan dek om deze zege niet meer uit handen te laten glippen, denk je dan. En dat lijkt ook zo te gaan, tot in minuut 87 we de bal vergeten weg te peren over elk dak in die straat, en de vrijstaande Dijkmans tikt aan de 2e paal de zure gelijkmaker binnen, 3-3. Met 1 punt maak je geen driehoek, dus gaan we in het slot van de wedstrijd nog vurig op zoek naar de 3-4, die er jammer genoeg niet meer komt. We waren gekomen voor de drie punten, en afgaand op het spelbeeld moeten we die altijd terug mee in de zak nemen, maar zoals het beeld van het seizoen, we slikken te gemakkelijk de tegengoal.

Volgende week zondag 10/11 geven we thuis partij aan VC Poederlee, met 15 op 30 op de achtste stek in de rangschikking. New week, next game om opnieuw te jagen op die 3 punten! Samen met onze supporters moeten we hier komende zondag alles in de strijd gooien.

Doelpunten
7' 0-1 Brent Hendrickx, 12' 1-1 Nadjimoudine, 48' 1-2 Rik Vermeulen, 65' 2-2 Van Hal, 78' 2-3 Brent Hendrickx, 87' 3-3 Dijkmans

Kaarten
Linda: Kain Vissers - geel
Flandria: Vandermoeren - geel, Nadjimoudine - geel, Peeters - geel

Wissels
54' Niels Hoefnagels valt in voor Daan Jacobs 
76' Kain Vissers valt in voor Tist Peeters