KFC Linda Olen vs KFC Turnhout B - Einduitslag 2-5

Een wedstrijd met het mes tussen de tanden moest het worden. Maar de realiteit toont dat het mes niet scherp genoeg is. Na 6 op 21 wil iedereen, op en naast het plein dat er nog eens 3 punten gehaald worden, en dan moet het tegen een ploeg met evenveel punten toch wel lukken.

Je komt echter jezelf tegen in zo'n wedstrijd. Is het onderschatting, is het pech, ... Feit is dat het na 2x45 minuten opnieuw een ware veldslag is geworden. Cas Vervaeren die sinds de competitiestart aan de zijlijn moest volgen omwille van gezondheid stond voor de eerste keer onder de lat, maar moest na een halfuur de wedstrijd staken, na een botsing met de tegenstander, Charlie Ickmans werd vijf minuten eerder al gewisseld door een kwetsuur aan de enkel.

De wedstrijd zelf kon niet beter starten, wanneer na wat geschuif in de eerste minuten Rik Vermeulen direct de 1-0 binnen trapte. De voorsprong was van korte duur wanneer 2 minuten later Wolf Geenen Turnhout op gelijke hoogte brengt na een vrije trap door een overbodige fout, 1-1. Op het kwartier is er even wat opschudding wanneer onze keeper Cas Vervaeren blijft liggen na een botsing met een speler van Turnhout. Hij vraagt direct om verzorging. Na enkele minuten geeft hij toch aan verder te zullen spelen. Vijf minuten later moet Charle Ickmans gewisseld worden nadat hij zijn voet heeft omgeslagen en aangeeft niet verder te kunnen. In de fase na de wissel komt Van der Meiren sneller op de voorzet ingelopen en kopt hij de 1-2 binnen. Tien minuten later wordt de kloof nog groter, wanneer de aanvaller van Turnhout foutief wordt afgestopt, en Geenen er met zijn tweede van de dag op penalty 1-3 van maakt. Opnieuw een derde tegendoelpunt nog voor de rust, een pijnlijke vaststelling de voorbije weken. In de laatste 10 minuten van de eerste helft zetten we nog verschillende acties op, en komen er (halve) kansen, maar de bal wil er niet in of we werken zonder overtuiging af!

Uit de kleedkamers gekomen moet het duidelijk zijn dat we op deze manier geen enkele wedstrijd kunnen winnen. Met de laatste wissel brengt trainer Vloemans bij de rust Tist Peeters in. Het is een tweede helft waarin we het tegendoelpunt proberen te voorkomen, en zo snel mogelijk die aansluitingstreffer moeten scoren. Het duurt echter tot minuut 68 wanneer Brent Hendrickx de 2-3 binnen kopt. De storm kan niet gaan liggen, want we hebben nog niets in handen. Het is echter Turnhout die de deur naar de zege verder inbeukt, want in minuut 85' lukt Lander Huygen een fraai afstandsschot, 2-4. Twee minuten later is Van der Meiren te snel voor verdediging en keeper, en tikt hij de 2-5 binnen.

Opnieuw een wedstrijd waarin de realiteit ons leert dat we te weinig scorend vermogen in de strijd gooien, en aan de overzijde te veel doelpunten incasseren. Onze verzorgster Mien Engelen had met deze wedstrijd vermoedelijk ook de prijs kunnen halen van het meeste kilometers in de benen.

Volgende week zondag staat opnieuw een thuiswedstrijd op de agenda, we ontvangen namelijk KFC Exc Bouwel. In combinatie met ons matchdiner én de clubfotoshoot hopen we natuurlijk dat onze supporters in grote getale aanwezig zullen zijn, en dat de zon zich ook nog eens van haar beste zijde mag laten zien!!
Inschrijven voor het matchdiner kan nog via dit formulier

Doelpunten
2' 1-0 Rik Vermeulen, 4' 1-1 Wolf Geenen, 24' 1-2 Vincent Van Der Meiren, 34' 1-3 (p) Wolf Geenen, 68' 2-3 Brent Hendrickx, 85' 2-4 Lander Huygen, 87' 2-5 Vincent Van Der Meiren

Kaarten
Linda: geel: Maarten Michiels, Roy Cannaerts, Tist Peeters
Turnhout: geel: Gert Aerts, Bob D'hondt

Wissels Linda:
23' Jasper Vivijs valt in voor Charle Ickmans
28' Pieter-Jan Spaepen valt in voor Cas Vervaeren
45' Tist Peeters valt in voor Daan Jacobs