KFC Linda Olen vs K. Zwal. Olmen: Einduitslag 2-3

Sport komt altijd op hetzelfde neer. Je moet bevestigen, je moet herhalen. In tennis kan je maar games halen als je minstens 2 punten na elkaar kan maken. In voetbal kan je een resultaat maar bevestigen als je de week na een overwinning opnieuw een overwinning haalt. Vertrouwen komt ook grotendeels voort uit deze bevestiging.

Vandaag ontvingen we K. Zwaluwen Olmen, door meerdere getipt als kanshebber op de titel in deze reeks. Met die wetenschap start je de wedstrijd natuurlijk gedreven. Na enkele minuten wordt Zico Van Rooy aangespeeld via Wesley Sprenghers, Zico kan doorzetten tot op de doellijn maar zijn voorzet wordt opgepikt door de keeper. Brent Hendrickx weet kort daarop Charle Ickmans op links te lanceren, zijn voorzet gaat naar de tweede paal maar eindigt in hoekschop. Een eerste gevaar van Olmen zet ons direct scherp, een perfect gesneden pas tot de spits maar Spaepen kan de poging eenvoudig uit de lucht plukken. Na 10 minuten is er een reuze kans van Rik Vermeulen die zich met een slalomdribbel doorzet tot in de 16 maar hij besluit op de voeten van de keeper. In de twintigste minuut krijgt onze verdediging de bal niet weg, de bal wordt kort teruggelegd op Mannaerts die direct de 0-1 binnentrapt. We spelen nog enkele combinaties bijeen maar in de zone van de waarheid ontbreekt ons opnieuw de efficiëntie of ligt de keeper van Olmen gepast in de weg. Kort voor het half uur moet onze kapitein gewisseld worden wegens blessure, Daan Jacobs komt in zijn plaats. Coach Vloemans herschikt zijn troepen, maar jammer genoeg krijgen we de 0-2 te slikken. Een snel genomen vrije trap leidt tot een perfect aangesneden voorzet via links, en de ingelopen Burhan tikt binnen, 0-2. Kort daarop krijgen we een vrije trap, die geschilderd wordt op het hoofd van Vanhove, maar deze kan de bal niet in het kader knikken. Kort voor de rust kan Van Rooy nog eens doorzetten op rechts en in de 16 duiken, maar zijn voorzet wordt in hoekschop gedevieerd. We gaan rusten met een 0-2 achterstand. 

In de rust wordt Jarne Van Vlerken ingebracht voor Zico Van Rooy. De wedstrijd wordt in het begin van de tweede helft vooral uitgevochten op het middenveld, maar na 10 minuten duiken de Zwaluwen weer op aan ons doel, en moeten we met de 0-3 van Diels pijnlijk vast stellen dat het moeilijk zal worden. Met nog een kwartier te gaan komt Kevin Verswijvel op het veld in de plaats van Roy Cannaerts, en Kevin brengt met een gemeten voorzet Hendrickx in positie. Hendrickx kan in dezelfde actie meermaals op doel trappen, maar telkens ligt de keeper in de weg. Vanhove kan echter in de kluts de rebound uitbuiten om de 1-3 te scoren. Een belangrijke tegentreffer om het slotkwartier in te gaan. Er komt een echt slotoffensief, waarbij Neuts, keeper van Olmen zich als een muur opstelt. Met nog 5 minuten te spelen controleert Hendrickx de bal met een slim opwippertje, en hij trapt de bal heerlijk onhoudbaar binnen, 2-3, en het besef dat het nog kan en moet groeit eens te meer. Aan de overzijde krijgt Olmen nog een kans, maar Spaepen zweeft het schot in corner. Het mag echter niet meer baten, de 2-3 wordt definitief met het laatste fluitsignaal.

Volgende week staat er opnieuw een moeilijke verplaatsing op de agenda. Op zaterdagavond gaan we op Rauw Sport, die op gelijke hoogte staan met ons. We gaan alles eraan doen om 3 punten mee te brengen naar huis, en in de rangschikking te klimmen, stap voor stap naar een plaats waar we horen te staan!!

Doelpunten: 20' 0-1 Mannaerts, 30' 0-2 Bruhan, 56' 0-3 Diels, 77' 1-3 Tanguy Vanhove, 86' 2-3 Brent Hendrickx
Kaarten
Linda Olen: Roy Cannaerts en Charle Ickmans geel
Zwaluwen Olmen: Boons en Grevendonck geel
Wissels: 28' Daan Jacobs voor Kain Vissers, 45' Jarne Van Vlerken voor Zico Van Rooy, 77' Kevin Verswijvel voor Roy Cannaerts