KFC Exc. Vorst vs KFC Linda Olen - Einduitslag 1-3

Je kan het niet ontkennen, met 3 op 12 naar de leider met 12 op 12 op verplaatsing gaan, het spreekt voor zich dat we dit een moeilijke verplaatsing moeten noemen. Als je dan nog weet dat er redelijk wat spelers momenteel in de lappenmand liggen, zowel basis als reserven, dan weet je ook dat 1+1 momenteel geen 2 meer is.

De eerste vijf minuten moeten we traditiegetrouw het spel ondergaan, vooraleer we onze eerste aanval op de mat brengen via een snelle combinatie, zonder resultaat echter. Na 10 minuten was er een reuzekans voor de thuisploeg maar deze werd gelukkig voor ons de nek omgewrongen door de bal hoog over het open doel te trappen. Er komen enkele fraaie acties van ons, voorzet Rik Vermeulen maar wordt weggewerkt, een heerlijke crossbal van diezelfde Vermeulen op Roy Cannaerts die met een al even heerlijke baltoets die bal aanpakt, maar bij de tweede aanname botst de bal te ver van de voet. Stef Juressen kan de bal goed afschermen en snel diep steken naar Rik Vermeulen maar de grensrechter had hier buitenspel gezien. Enkele minuten later wordt een eerste schot nog gepareerd door Wesley Sprenghers, maar het schot in de rebound wordt binnengetrapt. Gelukkig voor ons had de grensrechter ook hier reeds de vlag in de lucht gestoken voor buitenspel.

Op het half uur komen we knap in beeld met eerst een perfecte crossbal van Charle Ickmans naar Rik Vermeulen, maar zijn kopbal wordt aan de tweede paal opgevangen door een verdediger van Vorst. Twee minuten later wordt een snelle combinatie tussen Rik Vermeulen en Brent Hendrickx jammer genoeg een stop toegeroepen wegens buitenspel. Enkele minuten later krijgt Vorst een hoekschop en in die fase wordt een duwfout van Stef Juressen bestraft met een penalty. De strafschop wordt in eerste fase nog gered met de voet door Pieter-Jan Spaepen maar Toon Daniels van Vorst is sneller kunnen volgen en tikt zo de 1-0 binnen. We zijn nog maar net bekomen van die achterstand, of Nicholas Van Looy moet het terrein gekwetst verlaten, 5 minuten voor de rust wordt hij vervangen door Daan Jacobs. Deze laat direct zien dat hij met de goede focus op het plein is gekomen en bij zijn eerste actie kan hij doorzetten en trappen, de bal komt terug bij hem en hij zet onmiddellijk voor naar Brent Hendrickx maar de verdediger van Vorst komt er gepast tussen. Er zijn enkele voetbalwijzen die weten dat in minuut 44 statistisch gezien de meeste doelpunten worden gemaakt. Stef Juressen kan hier de 1-0 rechtzetten en knikkert op hoekschop de 1-1 tegen de netten, een knipoogje kan hier niet ontbreken!! Rusten met deze tussenstand is een positief gegeven, en als je de wedstrijd ziet, dan weet je ook dat er heel wat positieve punten in deze wedstrijd al op te tekenen vallen!!

Het blok staat goed, de inzet marcheert en rendeert, bijgevolg nog geen wissels bij Linda bij het ingaan van de tweede helft. Van bij het eerste fluitsignaal wordt de druk opgevoerd, en Charle Ickmans kan knap voorzetten naar Brent Hendrickx maar deze kan net niet bij de bal. In de tegenaanval krijgt Vorst een vrije trap net buiten de baklijn, gelukkig voor ons tikt Spaepen de goed getrapte vrijschop over de deklat in hoekschop. Duels worden met de goeie intensiteit ingezet én gewonnen, combinatie via Jacobs, Ickmans en Vermeulen leidt tot een voorzet maar Hendrickx komt net te laat voor zijn man. Er volgen enkele kansen voor Vorst maar onze keeper en zijn verdediging staan paraat! Hét moment van Tanguy Vanhove voor Sportweekend / Extra Time / EuroSport / Match op Maandag van RTV is op het kwartier in de tweede helft te beleven. Een bal die uit voorzet terugkomt ziet iedereen rond het plein perfect in de richting van Tanguy gaan, niemand durft dromen of hopen (maar wenst het wel stiekem) dat hij deze in een tijd op de slof neemt, eigenzinnig en opportuun als hij is doet hij dit toch, en iedereen die dan zijn ogen open had kon zien dat de bal als een speer onhoudbaar tegen de netten gaat. Waar is die cameraman als je hem nodig hebt? 1-2 staat op het bord, wat een goal!! Uit mijn notities van het wedstrijdverloop valt de ene na de andere actie te lezen, wat duidelijk de gretigheid aantoont waarmee onze leeuwen deze wedstrijd in handen hielden. Kort na het half uur zet Daan Jacobs met een crossbal Rik Vermeulen op weg, deze tikt de bal slim door tot bij Stef Juressen die met zijn tweede van de dag de voorsprong meteen ook verdubbelt, 1-3. De leider in de reeks kan er onvoldoende tegen in brengen, voornamelijk dankzij de grinta van onze leeuwen op elke positie vandaag!! 5 minuten voor het einde wordt Stef Juressen nog gewisseld voor Tist Peeters, en na 93' fluit de scheidsrechter het einde van de wedstrijd. 

Een knappe én oververdiende overwinning, waar we heel wat vertrouwen moeten uit putten. Een verkoper weet dat hij na elke nieuwe klant steeds opnieuw van nul moet beginnen, zo is dat ook in voetbal. Na deze mooie zege wordt er opnieuw van nul begonnen en gewerkt naar de volgende wedstrijd toe. We ontvangen K. Zwaluwen Olmen die met 12 op 15 momenteel gedeeld op de tweede plaats staan. Dat is opnieuw een harde noot om te kraken, maar op het veld moet elke wedstrijd gespeeld worden, en als we de wedstrijd van vandaag kunnen herhalen, wie weet wat er dan allemaal mogelijk is!

Wissels: 40' Nicholas Van Looy (gekwetst) voor Daan Jacobs, 87' Stef Juressen voor Tist Peeters
Doelpunten: 35' 1-0 Toon Daniëls (penalty), 44' 1-1 Stef Juressen, 60' 1-2 Tanguy Vanhove, 78' 1-3 Stef Juressen
Kaarten: KFC Linda Olen: Stef Juressen geel, Roy Cannaerts geel, Charle Ickmans geel, KFC Exc Vorst: Jo Van Genechten geel

#SamenMakenWeEenClub #OneGameAtATime #SupportersOpPost