KFC Linda Olen vs KFC Mol - Eindsuitslag: 1-3

Een matchdiner, een voorwedstrijd door de U6 en U7 opgeluisterd, een thuiswedstrijd, ideaal weer, alles was in gereedheid gebracht om de 6 op 6 thuis te houden. En dat vertaalde zich meteen ook op het veld.

Van bij het eerste fluitsignaal gingen we voluit vooruit en kwamen er enkele kansen, maar de keeper lag steeds goed in de weg, of we werden teruggefloten op buitenspel. Op het kwartier komt de eerste kans van de tegenstander, maar onze keeper kon de bal eenvoudig plukken. De wedstrijd houden we duidelijk in de greep, maar we komen niet tot scoren toe. Het warme weer vraagt blijkbaar om een drankpauze (want niemand bij ons weet van dergelijke vraag naar een drankpauze), en dat wordt beschouwd als een gevaarlijk kantelpunt.

Direct na de drankpauze zet Bram Wuyts bij KFC Mol knap door maar zijn schot gaat via het been van Maarten Michiels en de hand van Pieter-Jan Spaepen in hoekschop. Deze wordt weggewerkt en in de tegenaanval tot bij Niels Hoefnagels die een combinatie met Zico Van Rooy opzet, maar zonder resultaat. Naarmate het aantal kansen dat de nek omgewrongen wordt, stijgt ook de vrees dat het verkeerd kan aflopen, en na een foute ingreep van onze kapitein gaat de bal op de stip. De penalty wordt feilloos omgezet en zo zijn we op achtervolgen aangewezen, 0-1 tegen de gang van het spel in. De kopkes gaan niet naar beneden, want opnieuw zetten we de druk vooruit. De vrije trap na een duwfout op Zico wordt in de muur getrapt, Niels Hoefnagels kan doorzetten en trappen maar zijn schot gaat via de keeper naast. Jammer genoeg dubbel pech want in die trapbeweging heeft hij zich ook gekwetst en moet hij vervangen worden. Stef Juressen komt tussen de lijnen. De wedstrijd kabbelt zo verder naar de rust, waardoor we zonder gelijkmaker de kleedkamers in moeten.

In de rust wisselt trainer Vloemans Roy Cannaerts, en stuurt hij Charlie Ickmans het veld op. Er komt direct al gevaar uit voort, wanneer Ickmans met Juressen een combinatie opzet, Juressen kan perfecte voorzet afleveren naar de tweede paal bij Jarne Van Vlerken, maar deze zijn schot mislukt. We laten niet los, en meerdere acties leiden tot meerdere (halve) kansen, maar de efficiëntie ontbreekt. Even rijst de hoop wanneer Zico Van Rooy zijn snelheid kan uitbuiten en zijn verdediger passeert, hij zet door naar de 16 en wordt onderuit gehaald. Een halve meter te kort, want de bal gaat net buiten de 16 voor vrije trap. Je kan het vervolg al voorspellen, de kansen worden niet afgewerkt, en in de 65' gebeurt het opnieuw. We leiden balverlies en in geen tijd staat KFC Mol aan ons doel, en in twee keer wordt de 0-2 voorbij onze keeper getrapt. Het onheil is nog niet voorbij. Na de 0-2 wordt Kain Vissers gewisseld en komt Jef Hendrickx erin, maar zijn eerste actie is jammer genoeg ook meteen zijn laatste van de wedstrijd, en zo moeten we met 10 tegen 11 nog 25' alle bakens verzetten om de achterstand recht te zetten.

Op het half uur verliezen we de bal in de aanval en de efficiëntie van KFC Mol toont zich weer van zijn ergste kant, 0-3 via uitblinker Bram Wuyts. Enkele minuten later krijgen we een vrije trap die door Brent Hendrickx binnen gekopt wordt, 1-3 met nog een klein 15' op de klok. Het slotoffensief leidt tot nog meerdere kansen voor ons, maar de moraal van het verhaal vandaag is duidelijk, wie niet scoort kan niet winnen.

We wisten het niet maar blijkbaar heeft Eddy Snelders onze wedstrijd gevolgd, want 's avonds liet hij de quote op de afbeelding bovenaan dit artikel op Sporza optekenen. De trein moest vandaag normaal vertrekken, maar de efficiëntie van KFC Mol heeft ons spelniveau in de schaduw gezet. Je moet wedstrijden niet alleen controleren en domineren, de bal moet er ook in gaan om de punten te winnen.

De komende weken komen er zware wedstrijden op de kalender, op verplaatsing naar de ongeslagen leider KFC. Exc. Vorst (12 op 12) volgende week, en daarna ontvangen we K. Zwaluwen Olmen (9 op 12). De kwaliteit van ons spel moet nu vertaald worden in resultaten!! Samen maken we een club, dus de twaalfde man mag op deze wedstrijden zeker niet ontbreken!!

Wissels: 32' Niels Hoefnagels (gekwetst) voor Stef Juressen, 46' Roy Cannaerts voor Charlie Ickmans, 67' Kain Vissers voor Jef Hendrickx
Doelpunten: 30' 0-1 Dré Van Hoof (pen.), 65' 0-2 Sep Geuens, 75' 0-3 Bram Wuyts, 77' 1-3 Brent Hendrickx
Kaarten: KFC Linda Olen: Kain Vissers (geel), Brent Hendrickx (geel), KFC Mol: Thomas Wouters (geel)

#SamenMakenWeEenClub #TheWayIsForward #SupportersOpPost