FC Gierle vs KFC Linda Olen - Einduitslag 2-4

Ondergetekende zat voor de wedstrijd samen in de wagen met een supporter van onze ploeg, en zijn naam wil veel zeggen. Maar dat komt later wel. Een verplaatsing naar FC Gierle stond er op de agenda, en na de 0 op 6 wist iedereen wat er te doen stond, en de supporters wisten heel goed waarvoor ze langs het plein kwamen staan!!

De wedstrijd gaat van start en na 5 minuten wordt Zico Van Rooy diep aangespeeld maar hij kan de bal net niet aanpakken. Kort daarop volgt een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter wanneer hij voor een perfect uitgevoerde tackle van onze kapitein Kain Vissers een overtreding fluit op een wel héél goeie plek voor de thuisploeg. Wat we niet wilden zien gebeuren, moesten we echter aanschouwen, de bal werd perfect over de muur tegen de netten getrapt, 1-0 voor Gierle. Dit moeten we rechtzetten, en gelukkig volgt dat ook snel. Zico Van Rooy en Niels Hoefnagels spelen een "1-2 voorzet" en het is Zico Van Rooy die de 1-1 scoort!! Op het kwartier is het alle hens aan dek wanneer Pieter-Jan Spaepen uit zijn doel komt en onder de bal door gaat, maar Kain Vissers en Brent Hendrickx smijten hun lichaam en alles wat ze hebben in de strijd om Gierle het scoren te beletten. Enkele minuten later opnieuw opgelucht ademhalen, wanneer de spits van Gierle onbegrijpelijk de open kans naast trapt. In de 21e minuut devieert Maarten Michiels een voorzet waarop de goed ingelopen speler van Gierle de 2-1 kan binnen tikken.

Het spel gaat stevig op en neer, op de counter speelt Niels Hoefnagels de bal snel naar Nicholas Van Looy maar diens schot wordt jammer genoeg tegen gehouden. De tegenaanval die erop volgt leidt tot een schot, maar dit wijkt af en gaat naast.
Op het half uur geeft onze kapitein de bal goed mee naar Hoefnagels, maar de keeper komt gepast uit. Op voorzet van Zico Van Rooy kan Kain Vissers uithalen met een schot maar dit gaat naast. De rechterflankspeler van Gierle kan doorzetten en voorzetten, maar gelukkig voor ons kan geen enkele medespeler van hem zijn voet tegen die voorzet plaatsen, die bij ons iedereen passeert. 

Rik Vermeulen kan Zico opnieuw lanceren, maar het schot wordt gepareerd door de keeper, en jammer genoeg is niemand gevolgd om de rebound binnen te tikken. Op de 40' kan Maarten Michiels de bal spelen tot bij Jarne Van Vlerken, die op zijn beurt Zico in de 16 vindt, en Zico dribbelt zich voorbij zijn tegenstander en trapt met zijn tweede de gelijkmaker binnen, 2-2. Het geeft ons blijkbaar vleugels, want nog geen minuut later speelt Rik Vermeulen snel de vrije trap naar Jarne Van Vlerken die zich knap met twee dribbels in schietpositie brengt, en de 2-3 scoort!! Er volgen nog enkele kansen maar er volgt geen doelpunt meer uit. Rusten met een voorsprong, mannen scherp houden, focus juist zetten!!

Tweede helft nog maar net uit de startblokken of Jarne Van Vlerken kan doorzetten met de bal tot op de doellijn, hij legt terug op Roy Cannaerts maar deze mist zijn schot. We kunnen in deze tweede speelhelft duidelijk de wedstrijd in de hand houden, en na 20 minuten kopt Kain Vissers op corner maar de keeper kan nog met de voet de bal uit het doel houden. Stef Juressen en Jef Hendrickx worden erin gebracht voor Jarne Van Vlerken en Zico Van Rooy. De wisselspelers leggen direct een combinatie op het veld maar de dieptepass die eruit volgt mist precisie. In minuut 25 kan Rik Vermeulen met een actie doorzetten tot op de doellijn, maar de bal wordt in corner gewerkt. Hij trapt deze corner, en Kain 'Koppany' Vissers buffelt de bal staalhard met het hoofd tegen de netten, 2-4!!

De wedstrijd wordt op het halfuur even spannend wanneer Gierle opnieuw een vrije trap krijgt op een interessante plek, maar Spaepen staat deze keer op de juiste plaats. In het slot van de wedstrijd kan Brent Hendrickx nog even wat gevaar brengen met een schot in 1 tijd maar de keeper kan redding brengen met de voet. Onze kapitein wordt dan nog vervangen door Jasper Vivijs. De bal wordt in de slotfase van deze wedstrijd steeds goed in de ploeg gehouden, en eindelijk staat het in de rangschikking, onze eerste 3-punter van het seizoen. Een opsteker met de wedstrijd van volgende week in het vooruitzicht, KFC Mol komt op bezoek, we hebben ook ons matchdiner, dus supporters kunnen zich al vroeg verzamelen!!

En wat die naam nu betreft van de man die bij mij in de wagen zat. De man wordt aangesproken met Vic, maar da's natuurlijk een afkorting. Vandaag behaalden we de zege, de overwinning, de VICtorie!!

Zoals gezegd, volgende week zondag 22 september ontvangen we KFC Mol. Vanaf 12u is er het matchdiner, om 13u wordt er een wedstrijd gespeeld door de U6 en U7!! 

Wissels: 65' Stef Juressen en Jef Hendrickx voor Jarne Van Vlerken en Zico Van Rooy, 83' Jasper Vivijs voor Kaïn Vissers
Doelpunten: 8' 1-0 Seppe Verheyen, 10' 1-1 Zico Van Rooy, 21' 2-1 Stijn Borgheys, 40' 2-2 Zico Van Rooy, 41' 2-3 Jarne Van Vlerken, 68' 2-4 Kaïn Vissers

#SamenMakenWeEenClub #SupportersOpPost #WeGoFor6Points