KFC Linda Olen vs KFC Beekhoek Sport - Einduitslag 2-5

De eerste thuiswedstrijd ontvingen we KFC Beekhoek Sport, nieuwkomer in derde provinciale komende van 2e, dus iedereen beseft dat het een ploeg van betekenis zal zijn in deze reeks! De eerste wedstrijd vorige week speelden ze al 4-2, dus scorend vermogen mocht hier wel verwacht worden.

De wedstrijd gaat van start, en Niels Hoefnagels kan na 2 minuten al zijn eerste kans wagen, maar zijn schot mist kracht. De tegenaanval die volgt kon Pieter-Jan Spaepen gelukkig met de voet redden. Een minuut later speelt Beekhoek snel de vrije trap, en de kans die daaruit voortkomt strandt gelukkig op de paal. Na 5 minuten zetten Rik Vermeulen en Jef Hendrickx een combinatie op, de trap op doel van Jef gaat jammer genoeg over. De kansen komen dan voor Beekhoek, maar onze doelman redt opnieuw, en kort daarna trapt de spits van Beekhoek over. Op het kwartier is het dan jammer genoeg wel raak voor Beekhoek, 0-1. Na het aftrappen zet Rik Vermeulen een actie op met Brent Hendrickx, Brent kan doorzetten en trappen maar zijn schot gaat naast.

Op de 19' worden we langs de flank weggecombineerd, de eerste poging op de voorzet die volgt gaat nog tegen de paal, maar de speler van Beekhoek was sneller gevolgd, en legde de 0-2 tegen de netten. Rug rechten en de wedstrijd in handen proberen nemen, op minuut 23' zet Niels Hoefnagels opnieuw door, maar zijn schot gaat voorlangs. Twee minuten later speelt Rik Vermeulen de bal diep op links naar Niels Hoefnagels, die opnieuw zijn kans waagt met een schot, maar terugleggen had hier misschien een betere optie geweest. We blijven proberen, en op het half uur onderneemt Rik Vermeulen een dribbelactie en speelt zich zo vrij, hij kan trappen met links maar de bal gaat opnieuw naast. Kort daarna laat Beekhoek zich nog eens zien, en zet een combinatie op in de 16. Het schot dat eruit volgt kan in hoekschop geduwd worden door Pieter-Jan Spaepen. Enkele minuten later een snelle voorzet van Beekhoek die door onze doelman met de vingertoppen via de deklat over getikt wordt. Wij steken ook nog eens de neus aan het venster met een hoekschop, maar de kopbal van Tanguy gaat over doel.

In minuut 40 wordt de druk op Tanguy opgevoerd, de bal wordt afgenomen, en onmiddellijk weet Beekhoek met 3 spelers de actie op te zetten en de 0-3 tegen de netten te leggen. Minuut later moet Spaepen opnieuw gepast tussen komen. Even voor rust lijkt de aansluiting te komen, wanneer Brent Hendrickx zichzelf kan doorzetten, de keeper perfect omspelen maar net iets te ver moet uitwijken en zijn poging strandt op de paal en kan daarna weggewerkt worden.

Een zware dobber om de kleedkamer mee in te gaan voor de rust, maar er moet orde op zaken gezet worden!

De broers Hendrickx worden bij de rust gewisseld voor Jarne Van Vlerken en Roy Cannaerts. In de 1e minuut kan Niels Hoefnagels gelanceerd worden, hij speelt naar Rik, op zijn beurt naar Daniel Guijo-Velasco, die dan nog eens breed legt naar Roy Cannaerts, en zijn schot wordt gepareerd door de keeper van Beekhoek. Op de vijfde minuut legt Jarne Van Vlerken een goeie combinatie op de mat met Daniel Guijo-Velasco, Jarne kan doorzetten en tikt de 1-3 binnen. Het moment moet komen om de aansluiting te maken, en er komen in de volgende 5 minuten enkele kansen voor ons, maar de efficiëntie is er niet. Wesley Sprenghers moet ook aan de kant met een kwetsuur en wordt vervangen door Jasper Vivijs. Beekhoek heeft de efficiëntie duidelijk wel meegebracht, want bij de volgende kans komt onze doelman nog gepast tussen, maar de rebound wordt afgestraft door Beekhoek, 1-4. Op het kwartier krijgen we dan nog een spijtige strafschop tegen, 1-5. Met nog 20 minuten op de klok wordt Rik goed aangespeeld, hij kan doorzetten en de bal over de uitgekomen keeper binnen leggen, 2-5. Op het half uur spelen Niels Hoefnagels en Rik Vermeulen nog een actie bijeen, maar de keeper gaat gepast plat. De wedstrijd kabbelt naar zijn einde toe, maar tot overmaat van ramp slikt Tanguy Vanhove zijn tweede gele kaart van de partij. Het tij viel duidelijk niet meer te keren, en Beekhoek laat ons met hun 6 op 6 achter met een ferme kater, 0 op 6.

Volgende week zondag verplaatsing naar FC Gierle. Zij staan momenteel op gelijke hoogte met ons, eveneens met 0 op 6. Met het mes tussen de tanden dus!! Supporters op post!!

Wissels: 45' Jarne Van Vlerken en Roy Cannaerts voor Jef Hendrickx en Brent Hendrickx, 50' Jasper Vivijs voor Wesley Sprenghers
Doelpunten: 15' 0-1 Van Genechten, 20' 0-2 Vervoort, 41' 0-3 Van Genechten, 51' 1-3 Jarne Van Vlerken, 56' 1-4 Laenen, 61' 1-5 (p.) Geeraerts, 70' 2-5 Rik Vermeulen
Kaarten: 
Nicholas Van Looy (g), Tanguy Vanhove (g + g)

#SamenMakenWeEenClub #TimeForAWin