KSK Kasterlee vs KFC Linda Olen - Einduitslag: 2-1

Een voetbalwedstrijd bestaat uit twee speelhelften. Met die les komen we terug vanuit Kasterlee, jammer genoeg zonder punten. Een wedstrijd duidelijk met twee helften, eentje voor de rust waar we nergens waren, eentje na de rust waar we Kasterlee naar de keel grepen, maar niet meer dan een aansluitingstreffer eruit konden halen.

 Zaterdag 2 september 2019 zal in de herinneringen blijven als de woeligste dag om voor te bereiden op een eerste competitiewedstrijd. Na het bericht van het uitvallen van 2 basisspelers 's morgens vroeg was het duidelijk dat het geen gewone competitiestart zou worden.

De pandoering van vorig seizoen thuis moest verteerd worden en omgezet worden in positieve motivatie om deze wedstrijd aan te pakken! Het goede spelbeeld van de laatste weken doorzetten op het veld van Kasterlee, en dan moet de rest van zelf komen. Al die goede raad bleef blijkbaar in de kleedkamer want na 2' moet Pieter-Jan Spaepen al een eerste keer vol aan de bak om een gemaakte goal tegen te houden. Enkele minuten later kan Niels Hoefnagels jammer genoeg niet doorzetten om de knappe dieptepass af te werken. Het spelbeeld wordt er ondertussen een van lange ballen, linies overslaan, en de wet van de sterkste (letterlijk power) ondergaan. Na 20' komt Daniel Guijo-Velasco pas voor de eerste keer in het spelbeeld met een fraaie 1-2-3 met Rik Vermeulen en Brent Hendrickx, maar de kans wordt gestopt door de scheidsrechter voor buitenspel. Enkele minuten later mogen we van geluk spreken dat Sander Van der Veken niet in zijn productiefste bui is wanneer hij het mistasten van onze kapitein niet weet om te zetten in een doelpunt en naast trapt. 10 minuten voor rust valt het doelpunt jammer genoeg wel. We krijgen de bal niet deftig weg in onze verdediging en Toon Van Reusel tikt het balletje slim in de verste hoek tegen de netten, 1-0. Vijf minuten later moet de bal een tweede keer uit het net gehaald worden wanneer Ceusters helemaal vrijstaand de voorzet kan binnenkoppen, 2-0. Tijdens de rust moest het nodige gebeuren om dit spelbeeld om te keren.

Trainer Frans Vloemans voerde enkele wissels door, Tanguy Vanhove en Charlie Ickmans kwamen in de plaats van Jef Hendrickx en Jarne Van Vlerken. Op de 10' mikte Tanguy de kans op de aansluitingstreffer net naast doel. In minuut 14 kon Rik Vermeulen zijn kans wagen maar hij besloot op de keeper. Direct daarna werd Niels Hoefnagels gelanceerd door Daniel Guijo-Velasco en lukte hij wel in de aansluitingstreffer, 2-1. Met nog een half uur te gaan en een duidelijk gedraaid spelbeeld was alles hier nog mogelijk. Hoewel het overwicht overduidelijk nu voor ons is, komen er echter te weinig echt uitgespeelde kansen aan het doel van KSK Kasterlee. In minuut 34 wordt Charlie Ickmans fraai gelanceerd op de linkerflank, hij zet de bal scherp en strak voor maar de keeper zit er gepast tussen. Met nog minder dan 10 minuten te gaan wordt Nicholas Van Looy gewisseld voor Tist Peeters. Alles op alles om minstens nog 1 punt mee te nemen naar Olen. In de laatste minuut zet Daniel nog hoog voor maar de bal komt net te ver aan de tweede paal en niemand kan inkoppen.

Het tekort aan duelkracht gecombineerd met de twee vermijdbare doelpunten in de eerste helft, een sterke remonte in de tweede helft met Kasterlee dat niet meer wist van welk hout nog pijlen maken, maar finaal is het de ploeg die het meeste scoort die wint, en dat hebben we in deze wedstrijd dan ook weer moeten ervaren. 

Volgende week eerste thuiswedstrijd. We ontvangen KFC Beekhoek SP, die al direct een visitekaartje afgaven in hun openingswedstrijd. Supporters op post!!

Wissels: 45' Tanguy Van Hove en Charlie Ickmans voor Jef Hendrickx en Jarne Van Vlerken, 81' Tist Peeters voor Nicholas Van Looy
Doelpunten: 35' 1-0 Toon Van Reusel, 41' 2-0 Hans Ceusters, 60' 2-1 Niels Hoefnagels
Kaarten: 
Nicholas Van Looy (g), Kain Vissers (g), Charlie Ickmans (g)

#SamenMakenWeEenClub #FingersCrossed4Cas