Eindelijk nog eens 3 punten

Als je dit seizoen onze resultaten gevolgd hebt, of je hebt als actief supporter steeds deel uitgemaakt van die 12e man, dan weet je dat de constante in de resultaten zich goed heeft weten te verstoppen. Een verplaatsing naar Bouwel, een team dat alles op alles moet zetten om de degradatie te ontwijken, ook daarvoor moet je op je hoede blijven. Thuis hadden ze ons ook onaangenaam weten te verrassen door met 2-3 te komen winnen.

Een zalig zonnetje, een kantine waar op het eerste zicht verzameld nog geen 50 man te bespeuren viel, en een vrouw die de wedstrijd zal leiden, kortom enkele speciale ingrediënten om deze zondagmiddag op te vrolijken. Of de wedstrijdleiding er voor iets tussen zit, weten we niet, maar plots bleek het aantal supporters te verdubbelen langs de 'platen'.

Vooraleer de aftrap te geven was er de minuut stilte voor Herman Peeters, die voorbije week is komen te overlijden. Herman was jarenlang secretaris van KFC Linda Olen. Dank aan de respectvolle stilte van spelers én supporters van beide teams!

De wedstrijd dan. In de 2e minuut al kan Xander Pironet de hoek induiken en een voorzet fabriceren, maar niemand is jammer genoeg op de juiste plaats gevolgd. Bouwel schudde ons ook direct wakker, want de aanvaller kon doorbreken en alleen op Robbe Raeymaekers afgaan, maar onze keeper bleef gepast recht en werkte de doelpoging in corner. Bijna op het kwartier kapt Pironet zich opnieuw goed vrij en zet voor, maar Rik Vermeulen krijgt de bal niet naar beneden geknikkerd. Daarop volgt nog een combinatie tussen Vermeulen en Jef Hendrickx. Deze laatste legt terug op Zou Hakimi, maar het schot komt in de handen van de keeper. Op de 20' pakt Frank, supporter van KFC Linda Olen de bal fraai naast de lijn om Marleen te redden. Terug naar het veld.

Kort voor het half uur onderschept de aanvaller van Bouwel de bal, hij trapt fraai naar de verste paal, maar Robbe kan de bal knap pareren en in corner duwen. Enkele minuten later brengt Pironet opnieuw een fraaie actie waarbij hij zich vrij kapt, hij schuift de bal met een gestrekte voorzet naar de tweede paal waar de goed gevolgde Hakimi de 0-1 tegen de netten prikt. Pironet onderneemt in de actie daarna opnieuw een poging, omzeilt de keeper maar zijn schot wordt uit het doel gehouden door de goed teruggekeerde verdediger van Bouwel. Rusten met 0-1. Tijd om de noodzakelijke vloeibare verstevigers te gaan nuttigen voor de supporters.

De cabinekes uitgekomen onderneemt Linda al direct het initiatief, maar de eerste kans kan niet afgewerkt worden. Na 10 minuten trapt Pironet vanop de baklijn, de keeper pareert de bal die in de voeten van Jef Hendrickx komt maar zijn gekraakt schot belandt in corner. Uit die corner volgt een goede kans voor Stef Juressen, maar hij krijgt de bal ook niet tussen de doelpalen gekopt. Op het kwartier even de adem inhoduen wanneer onze verdedigers de bal willen wegwerken, maar deze komt in de voeten van de aanvaller van Bouwel, die in 1 tijd trapt, maar gelukkig gaat de bal over. Op het half uur krijgt Bouwel een vrije trap net buiten de baklijn. Deze wordt heel fraai naar de verste hoek gemikt, maar Robbe zweeft de bal vanonder deklat. 5 minuten voor tijd neemt Joachim Heremans de bal en de rest van Linda op sleeptouw wanneer hij gezwind het veld oversteekt, de bal doorschuift naar Daan Jacobs die knap overhoeks de 0-2 eindstand binnen trapt!

Volgende weekend eventjes rust, vrijdagavond 29/03 spelen onze reserven hun wedstrijd op FC Gierle om 20u, vrijdag 5/04 is het ons teerfeest, en op 7 april is ons eerste elftal terug van de partij met de laatste thuismatch van het seizoen, en tegelijkertijd ook ons matchdiner. Zo zie je maar, einde seizoen betekent niet dat we stil zitten hé.

Alle info over deze activiteiten op onze website, of via facebook