Goed begonnen is half gewonnen

Deze spreuk stond vroeger op het schoolbord bij het begin van het schooljaar. Dat FC Zwaneven altijd bij de les is geweest, bleek tijdens deze wedstrijd want binnen de 1e minuut speeltijd was het al prijs.

De linksvoetige Van Aarle tikt de bal twee keer opzij om dan overhoeks binnen te trappen, 0-1 en de helft van de supporters was nog niet goed uit de kantine gekomen. Diezelfde Van Aarle draait op het kwartier flux weg van zijn verdediger waarna hij simpel de 16 infiltreert en de bal in de verste hoek voorbij onze keeper tikt, 0-2. Dat het speltempo en de druk van FC Zwaneven beduidend hoger lag moesten we lijdzaam toe zien, zowel op als naast het plein. Enkele minuten later na de 0-2 konden we het eerste gevaar van onze kant optekenen, wanneer Xander Pironet na een combinatie op doel kon trappen, maar in de handen van de keeper gemikt. We probeerden de rest van de eerste helft stand te houden, en op slag van rust krijgt Brent Hendrickx de bal net buiten de baklijn aangespeeld, hij trapt op doel maar jammer genoeg gaat deze poging toch naast. 0-2 tussenstand aan de rust.

De tweede helft was nog maar net gestart, en Daan Jacobs stak de neus aan het raam met zijn voorzet, maar deze werd in corner gewerkt door Zwaneven. De 10e minuut wordt de bal diep gebracht door Zwaneven, onze keeper moet uitkomen maar kan zijn handen niet gebruiken, en verliest het duel, waarop Deproost van Zwaneven de 0-3 binnen trapt. Kort daarna laat Daan Jacobs de kans op de aansluitingstreffer liggen wanneer hij de perfecte voorzet had moeten binnen koppen. Menig ervaren voetbalsupporter weet dan dat het gevaar erin bestaat om aan de overkant het deksel op de neus te krijgen. Dat is ook het geval in minuut 70 wanneer de andere Deproost van Zwaneven vanop de middellijn zich onbedreigd kan doorzetten tot op de baklijn, en met een pracht van een schotde 0-4 laat optekenen. 15 minuten voor het einde kopt Brent Hendrickx op vrije trap de eerredder binnen, 1-4 maar jammer genoeg valt er niets meer te halen in deze partij.

Volgende zondag spelen we op verplaatsing op KFC Exc Bouwel, dat we daar met een driepunter moeten naar huis komen is zo zeker als dat Pasen op een zondag valt.