Kampioen is gekend

Met de komst van Zandhoven, dat al 24 matchen soeverein aan de leiding staat in deze competitie wisten we dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Na het verlies van Zwaneven op het veld van Herenthout daags voordien, kon Zandhoven namelijk de titel verzekeren, als eerste ploeg in alle provinciale reeksen van Vlaanderen. Deze wedstrijd was echter ook tegelijk de huldiging van Mr. 300, Maarten Michiels speelde namelijk zijn 300e wedstrijd voor KFC Linda Olen!

 Zandhoven nam de wedstrijd van bij het eerste fluitsignaal vast, en bij een eerste uitbraak was Robbe Raeymaekers paraat om de 0-1 tegen te houden. 2 minuten later was het echter Romand die de fout opzocht in de 16 en de strafschop mee kreeg. Hij knalde de penalty zelf loeihard onder onze keeper door, 0-1. Zandhoven bleef de wedstrijd in de eerste helft controleren, maar Linda kwam stelselmatig beter in de wedstrijd. Jammer genoeg werden verschillende kansen niet afgewerkt, of werd er niet snel genoeg gevolgd op de voorzet, waardoor het 0-1 bleef tot bij de rust.

Kort na de rust kon de wedstrijd in een andere plooi vallen, wanneer Zou Hakimi perfect de bal voorbracht tot de ingelopen Xander Pironet, maar deze laatste koos de verkeerde kant van de paal om binnen te tikken. Met een tegenstander als Zandhoven is dit spelen met vuur, en aan de overkant was Romand er als de kippen bij om met zijn tweede van de dag de 0-2 op het bord te zetten. Wanneer 5 minuten daarna Danckers de 0-3 tegen de netten prikte, kon het kampioenengezang in de tribune niet lang meer stil blijven. Linda bleef nog strijden voor wat het waard was, maar met de 0-4 van Smets op 15' van het einde was het pleit echt geklonken. 

Volgende week wacht ons de verplaatsing naar Laakdal, die dicht bij de eindronde staat. Supporters zijn uiteraard nog steeds van groot belang bij de laatste van onze 5 wedstrijden dit seizoen!!