rode lantaarn is geen hapklare brok

Met de komst van Blauberg, de rode lantaarn in de rangschikking en dus een ploeg die eigenlijk niets te verliezen heeft, is een speler van Linda een gewaarschuwd man. En we weten allemaal hoeveel een gewaarschuwd man waard moet zijn.

Dat het eenrichtingsvoetbal zou worden, daar ging niemand van uit. De gretigheid bij Blauberg maakte het ons heel moeilijk om vlot combinatievoetbal op het plein te brengen. Het was wachten tot de 15e minuut wanneer Rik Vermeulen met Xander Prionet een combinatie opzet, Xander kan hierop voorzetten maar Zou Hakimi kan er de juiste voet niet tegen zetten. Enkele minuten later was het wel prijs, wanneer Rik Vermeulen zich met overzicht goed vrij kapt, en de bal op een schoteltje terug legt op Zou Hakimi, die de 1-0 binnen trapt. Er worden tot het einde van de eerste helft nog wat kansen bijeen gevoetbald, maar geen enkele kans wordt omgezet om de voorsprong uit te diepen.

In de tweede helft zijn we in hetzelfde bedje ziek, wanneer meermaals de kansen de nek omgewrongen worden. Aan de andere kant, het is nog altijd positief dat er zoveel kansen bijeen gevoetbald worden!! Het verdienstelijke werk van de keeper van Blauberg mag natuurlijk ook niet weggemoffeld worden. Het is echter een geluk dat we de 0 kunnen houden in dergelijke wedstrijden. Rik Vermeulen legt 2 minuten voor het einde de wedstrijd echter in een definitieve plooi wanneer hij goed gevolgd is op een trap van Sander Engelen, en zo de 2-0 binnen schuift.

Een deugddoende 3-punter na de 5 op 15 uit de 5 voorbije partijen! Volgende week zaterdag is er de verplaatsing naar KFC Mol om 19u30! De heren kunnen zich tonen als 12e man, terwijl de vrouwen uiteraard zich even hard kunnen uitleven op de 2e editie van onze WAG's Night!!