na de fundering tijd om af te werken

Een matchdiner, een gesponsorde wedstrijdbal, een zon die ons verplichtte een hand boven de ogen te houden, en twee elftallen die op het moeilijk bespeelbare veld het beste van zichzelf wilden geven. Cis en Lex Hermans, vader en zoon sponsorden uit sympathie de wedstrijdbal, en mochten daarom de aftrap geven. Een aftrap waarvan iedereen hoopte dat het de start was van een nieuwe zege!

Het veld ging de kwaliteit van de wedstrijd niet bevorderen, dat was al snel duidelijk. Na 8' was er al het eerste probleem, wanneer Mathias Moelans gekwetst naar de kant moest. Hij werd gewisseld voor Zou Hakimi. Kort na zijn entree zette Zou al meteen een fraaie combinatie op met Xander Pironet, maar zijn voorzet werd weggewerkt. Enkele minuten later krijgt Lierse Kempenzonen een vrije trap aan de baklijn die gelukkig voor ons in corner wordt gewerkt. Op het kwartier wordt er slecht uitverdedigd bij Lierse Kempenzonen maar jammer genoeg kunnen we daar niet van profiteren. Tien minuten later wordt Rik Vermeulen perfect gelanceerd door Zou, maar de knappe lobpoging van Rik ging over het doel. Op het half uur komt een voorzet vanop links bij de vrijstaande spits van Lierse Kempenzonen, die kan aannemen zonder bedreigd te worden, maar zijn schot gaat gelukkig naast. Niels Hoefnagels mag zijn poging wagen in het schietkraam maar tot 2 keer toe krijgt hij de bal niet voorbij verdediger en keeper. In de 38' is het dan wel raak. Joachim Heremans onderschept de bal, speelt Zou goed aan, die op zijn beurt Xander perfect diep aanspeelt en Xander twijfelt niet en pegelt de bal voorbij de keeper, 1-0. Op slag van rust krijgen we nog een drietal kansen op hoekschop, maar de 1-0 blijft op de bordjes staan om te rusten.

Tweede helft wordt op gang gefloten, en iedereen beseft het belang om zo snel mogelijk de voorsprong te verdubbelen. Matthijs van Lierse Kempenzonen mag echter na 5' te vrij zijn kans wagen net buiten de baklijn, en hij kan aanleggen, buiten het bereik van onze keeper, en zet zo de 1-1 op het bord. Wat dan volgt tot het einde van de wedstrijd is een hongerige thuisploeg die de zege maar wat graag wil binnen halen, maar zowel Pironet, Vermeulen als Jacobs krijgen hun kansen niet afgewerkt. De keeper van Lierse Kempenzonen mag hier het punt zeker op zijn vlag steken. Aan onze kant stond Robbe Raeymaekers ook nog op de goede plaats om de aanval van Lierse Kempenzonen te pareren. 

Met het verlies van Kasterlee de avond ervoor was dit een buitenkans om de top 5 terug in te duiken, aan de andere kant heeft Gierle zijn meerdere moeten erkennen in Oostmalle. Hierdoor staan we nu alleen op de 6e plaats, op 2 punten in achtervolging van Kasterlee. Komende zondag volgt de derby van het jaar, want we gaan op verplaatsing naar onze buren uit Noorderwijk. Allen op post om 14u30 op de terreinen van Noordstar. Zijn de frietjes al gebakken?

#samenmakenweeenclub #elkematchisopnieuwbeginnen #momentommetdefietsbusaftespreken