Eerste funderingen

0 op 15, 20 tegendoelpunten, 6 keer gescoord, dat was de zware balans van de voorbije 6 wedstrijden. Leg dan nog het aantal gekwetsten en geschorsten bij op deze stapel drama, dan zou je kunnen beginnen twijfelen van welk hout nog pijlen maken. Het nieuwe jaar moest een wending brengen, maar de eerste wedstrijd vorige week tegen Pulle gaf nog niet direct een teken van hoop.

Of je nu trainer, speler, supporter, bestuurslid, spelersvrouw, ... bent, je weet dan dat het keihard werken en knokken is om de volgende wedstrijd er alles aan te doen om die eerste fundering terug te leggen. Een fundering die broodnodig is om samen het vertrouwen aan te sterken en ons een weg te banen door deze competitie. Een competitie die eens te meer duidelijk maakt dat geen enkele partij op papier te spelen valt, maar op het groen tussen de gekalkte lijnen!

De wedstrijd op FC Netezonen beloofde een zware partij te worden, want de hoeveelheid regen die er op zondag al was uitgevallen kon niet anders dan het plein in een sompig veld te hebben veranderd. Technisch voetbal kon je dan niet verwachten, maar wel strijdersvoetbal, en af en toe zien we dat wel eens graag. De partij ging dan ook in aanvangsfase goed over en weer, Robbe Raeymaekers pareerde knap een voorzet van Netezonen, op het kwartier moest Tanguy Vanhove de doorgebroken aanvaller stoppen en kreeg hiervoor een gele kaart. Dicht bij het half uur wordt er aardig gecombineerd tussen Xander Pironet en Joachim Heremans maar de voorzet gaat in hoekschop. In dit laatste kwartier van de eerste helft komen we zo nog een vijftal keer gevaarlijk opzetten over links en rechts, maar de voorzet of de afwerking is telkens niet efficiënt genoeg. Rusten dus met een 0-0 tussenstand.

De koffie en ander bevochtingsmiddelen in de rust deden deugd, de woorden van de trainers in de kleedkamer hebben we altijd het raden naar, maar dat er moet gescoord worden om te winnen, dat zal wel duidelijk geweest zijn. Na 2' wordt Xander Pironet diep gestuurd, hij drijft de bal en verdediger goed mee naar buiten en tikt de bal over de keeper binnen, 0-1. Sommige supporters hadden nog maar net de deur van de kantine achter zich dicht getrokken, maar konden vanuit die positie gelukkig het doelpunt toch nog zien. Het ijzer moet gesmeed worden als het heet is, en in minuut 13 zijn we er weer. Jens Van Roosbroeck zet een fraaie combinatie op met Robbe Dillen, Dillen zet de bal strak voor en Xander Pironet komt op de gepaste plaats ingelopen en trapt zo de 0-2 binnen. Scoren doet deugd, tweemaal scoren doet nog meer deugd, dat zie je aan zijn blik op de foto (hij kon zijn tweede duim niet gebruiken om aan te geven dat hij er twee scoorde, want die was nodig om de foto te trekken). Enkele minuten later moet Tanguy Vanhove het veld gekwetst verlaten, Robbe Dillen wordt in een rechtstreeks duel ook geraakt en moet vervangen worden, tien minuten later is de derde vervanging ook een feit wanneer Jarne Van Vlerken vervangen moet worden met kwetsuur. De tactische aanpassingen die dit met zich meebrengen worden door de elf man op het veld echter fantastisch opgevangen, en wordt er duidelijk een blok zichtbaar van de achterste tot de voorste linie. 

We kunnen ook nog genieten van meerdere knappe combinaties tussen onder meer Niels Hoefnagels, Joachim Heremans, Mathias Moelans, Xander Pironet en Jens Van Roosbroeck, maar het lukte jammer genoeg niet om de voorsprong nog verder uit te diepen. Een grote opsteker in deze partij is zeker dat we geen tegendoelpunt slikten en zo met 0-2 de drie punten mee nemen naar Olen. Dankzij deze driepunter en het verlies van Kasterlee komen we op 3 punten van de 5e positie. Gierle wist echter ook te winnen tegen Bouwel en blijft zo op gelijke hoogte met ons.

Zondag 20 januari ontvangen we Lierse Kempenzonen, en tegelijkertijd is het ook ons matchdiner. Reserveren kan nog via deze link of per mail naar matchdiner@kfclindaolen.be

💛💚💛💚💛💚     #samenmakenweeenclub #erzijnnogsjaalsteverkrijgen #eerstefundering #metdankaandetwaalfdeman #wiegaaternuskiënalswemoetensjotten