tijd voor de winterstop

KSK Kasterlee stond na de eerste speeldag met lege handen na onze prestatie van formaat op zaterdag 1 september. Het was nu zondag 16 december, en na onze 0 op 9 en de 15 op 15 van Kasterlee wisten we dat het een moeilijke partij zou worden. Het begon ook allemaal met een rariteit wanneer de lijnrechter zich van bij de eerste minuut bedreigd voelde door een supporter "achter de platen", zoals we dat zeggen. Zolang de supporter daar niet weg was, zou de wedstrijd niet verder gaan. Het was waarschijnlijk een protestactie, dit keer niet van de gele hesjes maar van de man met het gele vlagje... 

We hadden de partij gretig aangevat, maar in de 25' kreeg Kasterlee een vrije trap iets buiten de 16, en deze werd quasi perfect over de muur naast de paal binnengeschilderd, 0-1. Het was nog niet goed verteerd of diezelfde Hermans schilderde met dezelfde kwast de bal binnenkant paal en zo de 0-2 op het bord. Gaandeweg zag je het lichtje doven, temeer wanneer de enkele kansen die we bijeen proberen te voetballen niets opleverden (voorlangs, verdediger komt tussen, niet gretig genoeg om zelf te trappen, ...). Op slag van rust worden we nog twee keer koud gepakt, en staat zo de onheilspellende 0-4 op het bord. Daar is nog weinig warme chocomelk tegen opgewassen om dat tijdens de rust weg te kunnen spoelen.

Dat de levieten moesten gelezen worden tijdens de rust, dat weet elke hockeyliefhebber die liever in de kantine bleef voor de finale van het WK. Dat de levieten werden gelezen, dat zag elke geelgroene supporter die onze wedstrijd bleef volgen wanneer de tweede helft van start gaat. Er wordt opnieuw gretig druk gezet, maar in de zone van de waarheid komt het er niet van. Een vijftal kansen, de ene al groter dan de andere verder staat het nog steeds 0-4 en wanneer het schietkraam aan ons doel wordt geopend, trapt oude gekende Sander Van der Veken uiteindelijk de 0-5 binnen. De productiefste ploeg van de reeks is echter nog niet tevreden (ze kunnen ook bijna niet anders met onze opendeurdag), en we worden figuurlijk in de pan gehakt met een 0-7 eindstand. 'S voormiddags werd er gelukkig veel lekkerder eten in de pan en ander keukenmateriaal gehakt en bereid tijdens de Brunch van onze jeugdafdeling, dat is het enige lichtpunt van deze zondag.

Dat deze winterstop op tijd komt, moet niet herhaald worden. Onze terreinverzorger mag zijn kalkmachine even aan de kant laten staan, want het zijn verschillende andere die nu veel werk voor de boeg hebben om de lijnen terug uit te zetten om zo na de winterstop terug met de juiste moed en motivatie de competitie opnieuw aan te vatten.

#samenmakenweeenclub #geelgroen #hebikhiereenvergaderinggemist #NextGameZesJanuari