Een match om te vergeten

De laatste zondag van november, een matchdiner met een goed gevulde kantine, de Linda's die de wedstrijd op gang cheerleaden voor de wedstrijd en tijdens de rust, een wedstrijd tussen de derde en de elfde in de reeks. Op papier een haalbare kaart, maar op papier is nog nooit een voetbalwedstrijd gespeeld. Op het gras daarentegen over twee speelhelften, tussen twee doelen, daar ligt de zone van de waarheid. En dat de waarheid soms hard kan zijn, dat leerden we vandaag.

We komen in de eerste helft op het halfuur op voorsprong wanneer Robbe Dillen knap voorzet en Xander Pironet de 1-0 scoort, nadat we al meerdere kansen jammer genoeg niet konden benutten. Tot dan had Bouwel zich ook nog niet echt aan ons doel laten zien, maar ze kwamen wel beter in de match. Het was dan ook jammerlijk direct 1-1 bij de eerste tegenaanval van Bouwel. We gaan de rust in met deze tussenstand.

Uit de kleedkamers gekomen kwam Niels Hoefnagels in de plaats van Robbe Dillen, maar al snel blijkt hij opnieuw gekwetst en wordt hij terug gewisseld voor Jasper Vivijs. De eerste minuten van de tweede helft konden zowel Xander Pironet als Brent Hendrickx de gecreëerde kans niet verzilveren. In de 13' weet Jens Van Roosbroeck goed door te zetten, en zijn voorzet komt via de keeper bij Tanguy Vanhove terecht die de 2-1 tegen de netten stampt. Dat de weg naar voor is moet nu blijken, opnieuw worden meerdere voorzetten niet benut om de voorsprong uit te diepen, omdat er niemand op de juiste plaats staat of omdat de afwerking niet efficiënt genoeg is.

In de twintigste minuut moeten we weer van 0 beginnen, want een diepe bal van Bouwel wordt verkeerd ingeschat en onze keeper moet zich gewonnen geven, 2-2. Aan de overkant dribbelt Jens zich een weg in de 16, zet voor maar Rik kan net niet binnen tikken. Het ongeluk valt aan onze kant, wanneer de bal in het pak wordt gesmeten en de aanvaller van dienst de 2-3 binnen trapt.

Er volgt nog een reeks kansen voor ons, maar de les die vandaag moet getrokken worden is duidelijk. De kansen die je bijeen speelt moet je afwerken, anders kan je niet winnen.

Volgende week zondag wordt op verplaatsing gespeeld naar Oostmalle. De trainingen van deze week zullen ons opnieuw de juiste richting moeten uitzetten, om volgende week te herpakken met een overwinning.

#samenmakenweeenclub #detwaalfdemanisaltijdnodig #kopomhoogenverderwerken