Doelpuntenkermis bij de 'buren'

Een wedstrijd op verplaatsing bij de 'buren' in ons eigen dorp, eigenlijk een ideale gelegenheid om met de fiets de spelers te gaan aanmoedigen. Maar dat is zonder de miezerige regen gerekend die dreigt om harder uit de lucht te vallen dan welke buienapp op onze smartphone weet te vertellen. Dan maar de gemotoriseerde overdekte machine met zadelverwarming gebruiken om aan de pleinen van Olen United te geraken.

Onze wedstrijd wordt voorafgegaan door de ontmoeting van onze U21, die volgens insiders en betrouwbare bronnen overtuigend had gewonnen moeten worden, maar zoals het dikwijls gebeurt, als je de kansen niet afwerkt, dan krijg je het deksel op de neus. Jammer genoeg een 2-1 nederlaag. Geen generale repetitie voor de reserven, want na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter (Eddy Nowicki, zeker gekend als voormalige keeper bij KFC Linda Olen) wordt al snel duidelijk dat het moeilijk zal worden de spanning in deze partij te krijgen. Enkele supporters durfden zelfs te opperen om terug de kantine in te gaan als het verschil in doelpunten minstens 5 zou zijn (en ook iets met de regen of zo), maar het spelniveau dat onze mannen op het gras ten berde brachten noopte zelfs de grootste koukleum om buiten te blijven om dit te bewonderen.

We zijn met enkele minuten vertraging aan de wedstrijd gestart, en dat was alleen maar in het voordeel van wie te laat was gekomen, zo kon je het begin van de partij ook nog meemaken. Na de eerste 10 minuten aftasten was het tijd om het eenrichtingsvoetbal te starten. Voor het gemak sommen we het op:

 • Op voorzet van Daan Jacobs kopte Fabrice Placca terug op Mathias Moelans die op zijn beurt Jasper Vivijs bediende. Jasper trapt maar de keeper werkt in corner.
 • Zou Hakimi zet een aanval op over rechts, en zet de bal voor maar jammer genoeg is niemand op de plek van de waarheid.
 • Daan Jacobs kapt zich vrij op de rand van de baklijn en trapt op doel, maar de keeper kan de stuitende bal pareren.
 • bijna op het kwartier wordt de hoekschop van Jasper Vivijs door Stef Juressen teruggekopt naar Zou Hakimi die de 0-1 onhoudbaar tegen de netten trapt.
 • Minuut 20 presenteert Zou Hakimi na een individuele actie de bal aan Fabrice Placca, die met rechts controleert en klaar legt voor zijn linker, en zonder twijfelen onhoudbaar binnen trapt, 0-2.
 • "Wacht Fabrice, ik ben nog aan het noteren", maar daar heeft hij geen oren naar, want nog geen minuut later knalt hij vanuit vermoedelijk de 5e lijn de 0-3 onder de deklat.
 • Enkele minuten terug rustig zuurstof happen, en daar is Mathias Moelans die een pas van de keeper onderschept, de opgekomen Sander Engelen aanspeelt en Sander schuift fraai de 0-4 binnen.
 • Neen, we kregen niet alle kansen afgewerkt. de kopbal van Daan Jacobs werd door de keeper van Olen United in laatste instantie overgetikt.
 • Pas vijf minuten voor rust komt Olen United voor het eerst in het verhaal voor, met een vrije trap die in hoekschop moet gewerkt worden. De hoekschop leverde geen gevaar op.
 • Het doelpunt valt weer aan de overzijde, Jef Hendrickx lanceert Daan Jacobs, die perfect verdediger en keeper omspeelt, 0-5.
 • Op slag van rust speelt Zou Hakimi zijn aanvalsbroer Fabrice Placca aan, die op zijn beurt voorzet op Mathias Moelans, en Mathias trapt heerlijk de 0-6 binnen.
 • Tijd om in de kantine die jetons te gaan inwisselen voor warm of koud, een hotdog of een soepeke.

Eddy Nowicki is er weer klaar voor en fluit de tweede helft op gang. Dat het niet gemakkelijk is met dergelijke achterstand aan de tweede helft te beginnen is te begrijpen, evenzo is het gevaarlijk om met die voorsprong de tweede helft aan te vatten. Maar daar blijken onze spelers tijdens de rust voor gewaarschuwd te zijn, want ik kan al snel terug beginnen noteren.

 • De hoekschop komt bij Lex Hermans die met een listig balletje Lennert Smolders aanspeelt in de 16, en Lennert legt proper de 0-7 in het mandje.
 • Geen minuut later lepelt Fabrice Placca de bal naar Tist Peeters die beheerst controleert en de 0-8 onder de keeper binnen schuift.
 • Kwartiertje bezig in de tweede helft en Zou Hakimi werkt zich een weg naar voor op rechts, zet voor op Tist Peeters die met een omhaal / retro / bicyclekick (discussies over de juiste term worden aan de ronde tafel verder gezet) de 0-9 scoort.
 • En wat hem even daarvoor niet leek te lukken was het op minuut 16 wel van datte. Daan Jacobs sprong het hoogst en kopte de voorzet van Simon Claes binnen, dubbele cijfers, 0-10.
 • Weer even enkele minuten zuurstof happen, en kort voor het half uur trapt Lex Hermans zijn befaamde zwabberbal, die de keeper in twee keer kan klemmen.
 • Direct daarna kan Tist Peeters de perfecte dieptepass geven naar Zou Hakimi, die de keeper omspeelt en zo de 0-11 scoort.
 • Op het halfuur is iedereen met verstomming geblazen, want er komt zowaar een open kans voor Olen United in het verhaal. Gelukkig had Pieter-Jan Spaepen alles en iedereen in die kans verkleind dat de aanvaller van Olen United wel verplicht was de bal ernaast te trappen.
 • Enkele minuten later weet Zou Hakimi drie keer met dezelfde Ronaldoiaanse dribbel de verdediging van Olen United op te rollen, hij trapt op doel, de keeper kan niet klemmen en de gevolgde Tist Peeters werkt af, 0-12.
 • En het feest is nog niet gedaan, want Tist Peeters wordt op rechts gelanceerd, hij wacht geduldig af om de tackle met bal te kunnen ontwijken, zet voor en Simon Claes scoort de 0-13 met eenΒ omhaal / retro / bicyclekick (discussies over de juiste term worden aan de ronde tafel verder gezet).

De wedstrijd loopt zo op zijn einde en het spel dat gebracht werd brengt zeker voldoening bij de supporters, spelers Γ©n trainers.

"Remember, there is no I in team" - "Alleen ga je misschien vooruit, met meer geraak je verder"

#samenmakenweeenclub #geelgroen πŸ’›πŸ’šπŸ’›πŸ’šπŸ’›πŸ’š

Β