Dees drie punten doen deugd, amai nog nie!!

Een match voor de herinneringen

We maakten vandaag de verplaatsing naar FC Zwaneven, een ploeg die meedraait in de top 5 en dus een te duchten tegenstander. In deze fase van de competitie worden er geen cadeau's meer uitgedeeld, alhoewel.

De wedstrijd ging voorspoedig van start, want na 2' kwamen we al op 0-1 voorsprong via een owngoal van Zwaneven. De verdediger had de positie van zijn keeper verkeerd ingeschat en de terugspeelbal rolde fraai het doel binnen. En het spektakel van deze match was nog niet voorbij. Na 10' moet onze goalie Senne Lommelen uitkomen tot buiten de 16 om de bal weg te koppen voor de aanstormende aanvaller van Zwaneven, maar de bal moet doorgeschoven hebben en Senne zag geen andere optie meer dan zijn beste volleybalblok boven te halen. De scheids (en de tegenstander) vond het geen goed blok, en moest onze keeper met rood het veld afsturen. Dat betekent 80 minuten met 10 tegen 11, da's vechten geblazen. Robbe Dillen was het kind van de rekening, en hij moest naar de kant voor onze reservedoelman, Robbe Raeymaekers. De vrije trap die daarop volgde zorgde dan nog voor de 1-1, dus dat maakte de pil op dat moment alleen nog maar bitterder. De bestorming van Zwaneven die daarop volgde heeft tijdens andere oorlogen veel gemakkelijker muren doen slopen, maar de mortel die onze geelgroene leeuwen vandaag gemaakt hadden kon zelfsย een orkaan van de zwaarste categorie doorstaan.

Zwaneven brak in de 18e minuut uit, en konย de bal voorzetten, maar de kopbal werd door Robbe Raeymaekers gepakt. Op de 20' kreeg Jens een vrije trap net buiten de 16, hij trapte die hoog onder de deklat maar de keeper kon nog in hoekschop werken. Op het halfuur kon Jens opnieuw aangespeeld worden en hij trapte in 1 tijd in de vlucht, maar zijn schot ging voorlangs. Vijf minuten voor de rust moest Tanguy Vanhove naar de kant wanneer zijn neus iets te fel toegetakeld werd in een kopduel. Op slag van rust speelden Xander Pironet en Jens Van Roosbroek nog 2 kansen bij elkaar, maar hun voorzet was ofwel te dicht bij de keeper, ofwel ging hij voorlangs. Rusten met een gelijke stand, tijd voor de coach om de nodige woorden in de kopkes van onze spelers te prenten.

De koffie en ander gerstennat werd door de supporters tijdens de rust genuttigd om de tweede helft voldoende gesmeerd ons team aan te moedigen zoals dat hoort. En wat een tweede helft kregen we gepresenteerd. Al na 2' zetten Joachim Heremans, Xander Pironet en Jens Van Roosbroeck de verdediging van Zwaneven buitenspel, Jens kan met een laatste dribbel alleen voor de keeper komen en legt de bal naast de keeper maar jammer genoeg naast het doel. Enkele minuten later speelde Zwaneven opnieuw een mooie kans bijeen, maar Robbe Raeymaekers nam de juiste beslissing en redde de bal. Op het kwartier zette Brent Hendrickx Xander Pironet op weg over rechts, Xander zet voor maar de ingelopen Jens trapt de bal keihard over. Aan de overzijde was Robbe alweer paraat om de achterstand te voorkomen.

Sinterklaas en Zwarte Piet zijn onderweg in het hele land, maar vandaag hielden ze halt in Zwaneven. Maarten Michiels kan vanuit de verdediging de bal diep spelen, en lanceert zo Rik Vermeulen die doorzet, en de ingelopen Xander kan bedienen. Een verdediger van Zwaneven wil de voorzet echter wegtackelen, en verschanst zo zijn eigen doelman, 1-2 voor Linda. Kort daarna moest Robbe Raeymaekers zich bijna gewonnen geven op een schot van Zwaneven, maar de paal bracht gelukkig redding. Op het halfuur ging Rik Vermeulen een 1-2 aan met Jens, maar de trap van Rik was nog binnen het bereik van de keeper.

Op de 35' moest Robbe opnieuw plat gaan op een schot van binnen de 16. Dat de vechtlust vandaag bij alle spelers aanwezig was, toonde de drang naar voor die werd aangehouden tot de laatste minuut van de wedstrijd (ondertussen zelfs de 94') wanneer Joachim een rush met de bal inzette op rechts, de bal kon voorbrengen en de verdediger van Zwaneven bijna de derde owngoal maakte, maar jammer genoeg voor ons de bal via de deklat in hoekschop werkte.

Het moet gezegd, voor een wedstrijd als deze kom je als "supporterend verslaggever" heel graag langs de "platen" staan, en bij verlenging durf ik wel stellen dat alle aanwezige 'Linda-supporters' dit gevoel zullen gedeeld hebben!

#samenmakenweeenclub #geelgroen #kfclindaolen #matchkeomverdommefieroptezijn #spelersmogenhuninterviewaanpassenvoorhetmooistemoment

๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’š