Deksel op de neus

Als tweede in de rangschikking een verplaatsing op zaterdagavond, naar Zandhoven, momenteel afgetekende leider in derde provinciale C, een ultieme kans om nog kans te maken op de eerste periodetitel, ... Redenen genoeg om de motivatie in het team wakker te schudden. Een biljart van een voetbalveld, verlichting langs alle kanten van alle terreinen, muziek door alle boxen, ... De twee elftallen worden aangekondigd enkele minuten voor 20u en komen samen met de leiding van de avond het veld opgelopen.

De wedstrijd wordt op gang gefloten, en het wordt snel duidelijk dat geen van beide ploegen van plan is behouden te spelen. De eerste kansen zijn voor ons, maar het is vooral Zandhoven dat het balbezit opeist. Net voor het halfuur zet Jens Van Roosbroeck met de bal door tot op de doellijn, en hij legt de bal terug op Xander Pironet die perfect wist waar op te duiken en de 0-1 voorbij De Booij tegen de netten tikt. Het spelbeeld voor de rest van de eerste helft is gelijkopgaand met kansen aan beide zijden.

Na de rust zien we een totaal ander spelbeeld, want het zijn onze leeuwen die het spel dicteren. De aanvallen en kansen worden langs alle mogelijke kanten gecreëerd, maar ofwel steekt De Booij er een stokje voor ofwel vergeten we zelf onze voorsprong uit te diepen. Xander Pironet schat de bal te hoog in en wil koppen maar had beter getrapt, Joachim Heremans trapt knap in één tijd vanuit de tweede lijn, iedereen op en naast het veld zag de bal onhoudbaar binnen gaan, maar het schot spatte uiteen op de deklat. Op het halfuur gebeurt dan het gevreesde, Zandhoven kan via kapitein Romand op gelijke hoogte komen. De kansen voor ons komen er echter nog in veelvoud om terug op voorsprong te klimmen. Jens Van Roosbroeck omspeelt de keeper maar zijn poging belandt achter het doel, Xander Pironet gaat combinatie aan met Jens maar zijn voorzet komt niet terecht. Brent Hendrickx die ingevallen is voor Niels Hoefnagels gaat een 1-2 aan met Rik Vermeulen, maar het schot van Brent wordt door keeper De Booij in hoekschop geduwd. Het mocht niet baten, de 1-1 bleef op het scorebord staan

Wie de wedstrijd niet heeft kunnen volgen zou kunnen stellen dat we tevreden zouden zijn met dit punt bij de autoritaire leider, maar naar het beeld van de wedstrijd komt dit gelijkspel zo hard aan als een verloren partij. Zandhoven verzekert zich op deze manier van de 1e periodetitel, en door de resultaten van onze directe achtervolgers staan we nu plots op de vijfde stek in de rangschikking. Volgende week de rechtstreekse confrontatie met Laakdal die de tweede plaats gedeeld met Exc. Vorst momenteel hebben overgenomen van ons. De wedstrijd wordt thuis gespeeld op zondag 11/11 om 14.30u. Een ideale uitstap in combinatie met de jaarmarkt in Olen Centrum!

#samenmakenweeenclub #geelgroen #werekenenopnieuwopde12eman