De mol in de val

"Is da nie koud daarboven?" is de vraag die mij het meest is gesteld na de wedstrijd. "Alleen aan mijn rechterhand", is het antwoord dat ik meestal gaf, omdat dat het hand was waarmee ik de camera moest bedienen voor de videobeelden voor de wedstrijdanalyse die onze trainers wilden maken. Wat we gaan leren uit die analyse, kunnen we alleen maar hopen te zien in de loop van het seizoen.

Wat wij uit deze wedstrijd zullen onthouden is dat Mol ons voor de rust tot twee keer toe verraste, en ons zo met een 1-2 achterstand deed de kleedkamers ingaan. Jens Van Roosbroeck had de 1-0 perfect binnen getrapt op assist van Rik. Het was echter tot twee keer toe dat wij ons gewonnen moesten geven op stilstaande fases, en daar zullen we lessen moeten uit trekken.

Na de rust was de opdracht 'naar voor' en dat wierp zijn vruchten af, zij het pas na 24 minuten wanneer Rik Vermeulen via een been van de tegenstander voorbij de keeper van Mol de gelijkmaker binnen trapt. Dik twee minuten later wordt er snel uitverdedigd vanuit balrecuperatie, Xander Pironet zet goed door op rechts en de perfect ingelopen Robbe Dillen trapt fraai vanuit de volley de 3-2 voorsprong binnen. Knap staaltje van voetbal op alle linies hier. Mol kwam op het half uur nog gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker maar het schot kon gepareerd worden met de voet door onze keeper Senne Lommelen. Het genadeschot kwam 10 minuten voor het einde wanneer opnieuw Xander op rechts gelanceerd wordt, terugkapt en de bal perfect terug legt op Jens Van Roosbroeck die zijn tweede van de dag nog fraaier binnen trapt!! Een heel knappe overwinning vandaag op karakter, doorzetting en teamspirit!!

Dankzij de winst van Noordstar tegen Exc. Vorst klimmen we zo terug fraai naar de tweede plaats in de rangschikking en staat er zo volgende week zaterdag een ware topper op de affiche, met onze verplaatsing naar de sterke leider Zandhoven. Hoeft het nog gezegd dat we onze twaalfde man héél graag deze verplaatsing zien mee maken? #samenmakenweeenclub #geelgroen #kfclindaolen

(NH, afbeeldingen van mollen in de val werden omwille van het brutale karakter geweigerd door onze moderator ;-))