Verplaatsing op zaterdag

Een verplaatsing op zaterdagavond naar Blauberg, de rode lantaarn in de rangschikking, da's geen garantie op een eenvoudige wedstrijd. Daar waren onze spelers en trainersstaf zich heel goed van bewust. Eerder die dag was de ploeg hartverwarmend vertegenwoordigd op de begrafenisplechtigheid van Philip Helsen, supporter met een gouden geel-groen hart, die veel te jong van ons was heengegaan.

De respectvolle stilte in de minuut voorafgaand aan de wedstrijd zorgde er ook voor dat we met een wakkere en gemotiveerde ploeggeest aan de partij begonnen. De weg was vooruit, met heel veel beweging, gecombineerde druk en voetbal van voet naar voet. Dit resulteert in eerste instantie in geen volwaardige doelkansen, maar de combinaties die getoond werden waren veelbelovend. Op het halfuur legt Tanguy Vanhove de perfecte diepe pass op de grasmat naar Niels Hoefnagels. Deze laatste wordt in zijn dribbel foutief gestopt door de keeper, en tegelijkertijd gaf dit stof tot discussie over de beslissing van de scheidsrechter. Xander Pironet kweet zich deze keer goed van zijn taak, en zette de voorsprong op het bord, 0-1.

Supporters zijn er dan al van overtuigd dat de veer gebroken zou kunnen zijn, maar Blauberg laat dit niet zomaar toe. Op de minuut met statistisch gezien de meeste kans op doelpunt mocht Jens Van Roosbroeck een vrije trap nemen op de rand van de 16, en de positivo's onder ons zouden durven beweren dat zijn bal de deklat scheerde (bijna). Rusten met 0-1 voorsprong.

Uit de kleedkamers gekomen bleef het spelbeeld identiek, na een klein kwartier slikte Brent Hendrickx zijn derde gele kaart, en is hij zo geschorst voor de volgende wedstrijd. Kaïn Vissers infiltreert met de bal, speelt Niels Hoefnagels aan die perfect terug legt op Brent, maar deze laatste trapt over. Daarop komt Blauberg even aankloppen met een gevaarlijke actie, maar de bal wordt naast getrapt. Op minuut 21 is het moment voor Maarten Michiels gekomen. Hij is mee opgekomen voor de hoekschop, loopt zich perfect vrij en kopt de 0-2 voorbij de keeper. Even leek het spel nogal extreem rechts te verlopen, tot Jens Van Roosbroeck gelanceerd wordt op "zijn" linkerflank, hij kan doorzetten tot op de doellijn, levert de perfecte voorzet af voor Xander Pironet, die met zijn tweede van de dag de 0-3 binnen tikt. We krijgen via verschillende combinaties nog enkele kansen bijeengespeeld, maar het resulteert niet meer in een doelpunt. Minpunt van de avond is de kwetsuur van Tanguy Vanhove die het veld moest verlaten. Uitslag van het doktersbezoek wordt afgewacht.

Een wedstrijd zoals een wedstrijd moet gespeeld worden, de wil om te scoren, de wil om te winnen, en niet te vergeten, de twaalfde man die van de partij was. De ploeguitstap met de bus na de wedstrijd zal hier zeker ook voor iets tussen gezeten hebben, maar dat de steun van de supporters met zang en aanmoedigende schreeuwen wel naar meer doet verlangen, is een feit.