Oude bekenden

Dat FC Gierle in een goede flow zit, dat konden we uit hun recente resultaten afleiden, een 7 op 9. Dat betekende ook dat we gewaarschuwd moesten zijn, mede ook gezien hun trainer Jan Buylinckx twee seizoenen terug nog T1 was op Linda.

Het verlies van vorige week moest rechtgezet worden, anders zou de kloof met Zandhoven alleen maar moeilijker te overbruggen worden. Na 3 minuten kregen we al de eerste kans wanneer Xander Pironet diep werd aangespeeld, maar de keeper was goed uitgekomen. Het was toen wachten tot de 24e minuut wanneer Rik Vermeulen de buitenspelval omspeelt en voorbij de keeper tikt, maar de bal had te weinig vaart en werd voor de lijn weggewerkt. Direct daarna was het wel raak wanneer Robbe Dillen de 1-0 binnen tikt op assist van Rik Vermeulen. Xander Pironet kreeg opnieuw meerdere kansen maar keeper en verdediger van Gierle voorkomen de verdubbeling van onze voorsprong. Brent Hendrickx doet iedereen even opspringen met een knappe pegel die jammer genoeg op de dwarsligger uiteenspat. In de 35e minuut wordt het even warm, Senne Lommelen redt met een kattesprong de bal nog voor de lijn, maar om één of andere reden denkt de scheidsrechter er het zijne van, en wijst hij naar de middenstip. De lijnrechter had het echter beter gezien, en de 1-1 werd teruggefloten. Vlak voor de rust brengt Joachim Heremans Xander Pironet opnieuw in schietpositie, maar zijn stifter gaat jammer genoeg over. Rusten met 1-0, tijd voor de lekkere soep, of een verfrissende pint of frisdrankske.

Na de rust blijkt dat de spelers van FC Gierle de juiste levieten werden gelezen, want op het spel dat zij brachten wisten we geen antwoord te bieden. Na enkele kansen was het dan ook via een knappe combinatie dat ze onze verdediging omspeelden, en de 1-1 stond op het bord. Op het kwartier krijgt Robbe Dillen de bal zomaar in de voeten aangespeeld van de bezoekende keeper, maar zijn poging ging naast. In de laatste 20 minuten van deze partij zetten we de druk duidelijk naar voor, maar in de zone van de waarheid wordt de aanval ofwel foutief gestopt, ofwel zijn onze voorzetten niet goed genoeg. Tot in de laatste minuut van de partij Niels Hoefnagels zich doorzet tot in de 16 van Fc Gierle en hij neergehaald wordt. Dé kans om deze wedstrijd in ons voordeel te beslechten. De strafschop wordt echter niet genoeg in de hoek getrapt en de keeper van FC Gierle werd zo de man van de match. Een partij als deze moet je altijd winnen als thuisploeg, maar achteraf gezien heeft FC Gierle dit punt zeker niet gestolen.

Volgende week wedstrijd op zaterdagavond, 19u30 op Blauberg. We laten deze wedstrijd achter ons, trekken de conclusies en leren hieruit om de volgende uitdaging aan te gaan!!