One beautiful Sunday

Het moet gezegd, rond deze wedstrijd werd alles in de weer gebracht om er een waar zondags voetbalfeest van te maken. Een derby met twee bevriende sponsors die de handen in elkaar slaan, op het veld meerdere sjotters die elkaar op én naast het veld heel goed kennen, supporters die ook onderling de sportieve vijandigheid op de juiste manier laten borrelen, en het enige dat je niet in de hand hebt, fantastisch weer was ook van de partij. En dan is het nog vurig hopen op een spetterende wedstrijd.

Dat Noordstar naar Olen afgezakt was om zich te tonen en alles in de strijd te gooien dat ze hadden, dat hadden de trainers bij Linda er in de voorbereidingen ingepeperd. De nervositeit rond de match bleek echter niet achtergelaten in de kleedkamers want op het veld wilde het onze geel-groene leeuwen niet lukken, op de eerste vijf minuten na. Werk je af aan 100% dan kon het wel eens een gevaarlijke score worden, maar dat was niet het geval, en het eerste doelpunt viel aan de andere kant, toen Scheerens vanop links naar binnen kapte en de bal perfect tegen de netten trapte, 0-1. Hendrickx kwam vijf minuten later net te laat om de strakke voorzet van Pironet binnen te trappen. Op het halfuur even schrikken toen Tanguy Vanhove ongelukkig botst met de tegenstander en even van de wereld lijkt. Na enkele minuten kon hij terug het veld op. Het was wachten tot de 38e minuut wanneer Rik Vermeulen zich goed vrij dribbelt in de 16 en de 1-1 binnen legt! Kort voor de rust kwam er nog een kans op de voorsprong maar Van Nueten, keeper van Noordstar lag gepast in de weg.

Uit de kleedkamers gekomen was na enkele minuten duidelijk dat de wedstrijd moest gestaakt worden voor Tanguy, hij werd gewisseld door Jarne Van Vlerken. Op het kwartier geeft Niels Hoefnagels de bal perfect mee aan Rik Vermeulen, die beheerst over de keeper binnen tikt en ons met zijn 2e van de dag op voorsprong brengt. Nog geen minuut later kan Xander Pironet doorzetten, de keeper omspelen maar jammer genoeg glijdt de bal voorlangs. De kansen zijn nu echt wel voor Linda, na een knappe combinatie over links zet Rik Vermeulen de bal voor en de goed gevolgde Brent Hendrickx tikt de 3-1 binnen. Bij de aftrap die daarop volgt wordt onze goalie Senne Lommelen bijna verrast met een heerlijke lange trap, maar hij is nog net op tijd terug om de bal naast te tikken. Er volgen opnieuw wat kansen voor Linda, maar enkele minuten voor het einde wordt het nog even bibberen, wanneer Kaïn Vissers rood krijgt. Gelukkig is het een vrije trap die niets oplevert voor Noordstar. Het doek valt aan de overkant wanneer Hoefnagels in de laatste minuut de voorzet prachtig binnen kopt, en zo 4-1 op het bord zet. Er is een sterk vermoeden dat velen hiermee hun pronostiek door de neus geboord zien, maar dat hebben we alleen maar van horen zeggen.

Het mag gezegd dat de voetballiefhebber van dit voetbalevenement alleen maar kan genoten hebben, dat de supporters van Noordstar gezien hebben dat hun team kwaliteiten heeft, en dat voetbal mensen verenigt. #samenmakenweeenclub