Dubbeltje op zijn kant

FC Netezonen was naar Olen gekomen, uiteraard met het doel punten mee te nemen naar huis. Het was echter de thuisploeg die de touwtjes duidelijk in handen nam. Na 5' was er een eerste gevaar, maar de bal scheerde de bovenkant deklat.

Even later kwam Linda goed weg, toen er geen strafschop werd gefloten. Linda prikte nog meerdere keren, maar ofwel zat de keeper er tussen, ofwel hadden we zelf de hand in het missen van de kans. Het was op het kwartier dat Xander Pironet de bal perfect voor brengt en Jens Van Roosbroeck de bal perfect binnen tikte, 1-0, en het spelniveau op dat moment was heel bevredigend.

Onze goalie moest op de 24e minuut paraat staan op een kans van Netezonen, en bij het oversteken tikte Niels Hoefnagels de voorzet van Robbe Dillen voorlangs. De supporters zagen echter dat het spelniveau van het begin niet meer gehaald werd, maar gelukkig had de tegenstander ook weinig in de pap te brokken in die fase van de eerste helft. Er kwamen nog enkele kansjes via Dillen en Van Roosbroeck maar jammer genoeg werden die niet omgezet in doelpunten. De kleedkamer in met deze 1-0 tussenstand om de juiste aanwijzingen te bekomen voor de tweede helft.

Het zou kunnen beginnen donderen, want na klungelig verdedigen kon de spits van FC Netezonen de gelijkmaker binnen trappen. Direct de neus op de feiten op deze manier, want zo gaat Netezonen al met een verhoopt punt naar huis. Opnieuw tonen onze geel-groene leeuwen over voldoende mentaliteit te beschikken, want gaandeweg proberen we de tegenstander terug te duwen, en komen er meerdere kansen, jammer genoeg zonder resultaat. FC Netezonen krijgt in de 60e minuut de kans, met strafschop na hands van onze captain, Kaïn Vissers. De supporters achter het doel waren er al van overtuigd, onze goalie stopt die penalty, en met een knappe redding in de rechterbenedenhoek van het doel hield Senne Lommelen de 1-1 op het bord. Tot de 66e minuut, Robin Mariën legt de bal terug tot bij Tanguy Vanhove, hij brengt de bal breed op links naar Jens, en als de keeper van Netezonen de trap van Jens niet kan klemmen, is Pironet opnieuw goed gevolgd en legt zo de 2-1 in het mandje. We blijven het echter moeilijk hebben om het niveau in ons voetbalspel op te krikken, maar de druk naar voor werd wel opgehouden, met nog enkele kansen tot gevolg via Van Vlerken, Hendrickx en Hoefnagels maar het was wachten tot de 90e minuut, toen Pironet op rechts doorzet, en met overzicht de bal voor brengt naar Brent Hendrickx die de 3-1 binnen tikt. Zo halen onze groen-gele leeuwen de 9 op 9 binnen

Volgende week hebben we onze eerste derby waar we letterlijk met de fiets heen kunnen, want we spelen tegen onze buren in Oosterwijk, Lierse Kempenzonen. Met belgerinkel naar de voetbalmatch!